Σάββατο, 5 Δεκεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Reader]: Πολυτεχνείο: Στον πρόεδρο της Βουλής εκπρόσωποι από ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ και ΜέΡΑ25 – Παρέδωσαν το κοινό κείμενο
[Reader]: Πολυτεχνείο: Στον πρόεδρο της Βουλής εκπρόσωποι από ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ και ΜέΡΑ25 – Παρέδωσαν το κοινό κείμενο

[Reader]: Πολυτεχνείο: Στον πρόεδρο της Βουλής εκπρόσωποι από ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ και ΜέΡΑ25 – Παρέδωσαν το κοινό κείμενο

Συγκεκριμένα η Όλγα Γεροβασίλη, ο Θανάσης Παφίλης και Κλέων Γρηγοριάδης κατέθεσαν στον πρόεδρο της Βουλής, το κείμενο διαμαρτυρίας – υπογεγραμμένο από εκατοντάδες πολίτες – για την απαγόρευση της κυβέρνησης αναφορικά με τον εορτασμό της 17ης Νοεμβρίου αλλά και τα μέτρα που έχουν ληφθεί.

Οι τρεις βουλευτές στη συνέχεια θα μεταβούν στο Μέγαρο Μαξίμου. Εκεί θα έχουν συνάντηση με τον Υπουργό Επικρατείας, Γιώργο Γεραπετρίτη.

Ιστορικό κείμενο των τριών κομμάτων

Κοινό κείμενο το υπογράφεται από τους βουλευτές του ΚΚΕ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΜέΡΑ 25, ζητά από την κυβέρνηση να πάρει πίσω την απόφαση για απαγόρευση των συναθροίσεων ενόψει της επετείου του Πολυτεχνείου.

Αναλυτικά: «Καταδικάζουμε την αυταρχική απόφαση της κυβέρνησης για την απαγόρευση του αγωνιστικού γιορτασμού της 17ης Νοέμβρη. Η απόφαση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, με την οποία απαγορεύονται οι δημόσιες συναθροίσεις άνω των τριών ατόμων σε όλη την χώρα και για τέσσερεις ημέρες, υπό την απειλή υψηλών χρηματικών προστίμων, μας οδηγεί σε άλλες εποχές.

Πρόκειται για μιαν απόφαση βαθιά αντιδημοκρατική αλλά και αντισυνταγματική, όπως επισημαίνει και η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, αφού πλήττει τον πυρήνα του συνταγματικού δικαιώματος της συνάθροισης (άρθρο 11), επιβάλλοντας συνολική ανεπίτρεπτη αναστολή της ελευθερίας συνάθροισης και όχι απλά έναν ορισμένο τοπικό περιορισμό.

Όμως, τέτοιου είδους γενική απαγόρευση επιβάλλεται μόνο σε συνθήκες κατάστασης πολιορκίας (άρθρο 48 του Συντάγματος), και υπό αυστηρά περιορισμένες και οριοθετημένες προϋποθέσεις.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: READER

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!