Δευτέρα, 8 Μαρτίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Reader]: «Πόλεμος» μεταξύ Βαρουφάκη και ΔΑΠ: «Είστε πανεπιστημιακό παρακράτος – Ο γνωστός κομπογιαΝίτης»
[Reader]: «Πόλεμος» μεταξύ Βαρουφάκη και ΔΑΠ: «Είστε πανεπιστημιακό παρακράτος – Ο γνωστός κομπογιαΝίτης»

[Reader]: «Πόλεμος» μεταξύ Βαρουφάκη και ΔΑΠ: «Είστε πανεπιστημιακό παρακράτος – Ο γνωστός κομπογιαΝίτης»

Να καταργήσει την ΔΑΠ κάλεσε ο Γιάνης Βαρουφάκης τη Νέα Δημοκρατία «αν θέλει να τους προστατέψει από την ανομία». Ο επικεφαλής του ΜεΡΑ25 αναφερόμενος στο νομοσχέδιο σημείωσε χαρακτηριστικά:

«Λέτε ότι ενδιαφέρεστε για τους φοιτητές που θέλουν να μάθουν. Λέτε πως πασχίζετε να τους προστατέψετε από την ανομία, την βία και την αυθαιρεσία που ζουν καθημερινά στις σχολές στο έλεος των κομματικών παρατάξεων. Αν όντως ενδιαφερόσασταν για αυτό, το πρώτο που θα κάνατε θα ήταν να καταργήσετε την μεγάλη πληγή των ΑΕΙ, την αριστεία της κομματικής αναρρίχησης, την ΔΑΠ η οποία καθημερινά συναλλάσσεται με επίορκους καθηγητές, με τους οποίους μάλιστα δημιουργούν κυκλώματα διασπάθισης ευρωπαϊκών προγραμμάτων από τα οποία αμείβουν τον κομματικό σας στρατό, προσφέρουν υπηρεσίες αντιγραφής σε φοιτητές, στήνουν τραπεζάκια έξω από τις αίθουσες διδασκαλίας με γκέτο μπλάστερς που παίζουν σκυλάδικα στην διαπασών, όταν μάθημα στην διπλανή αίθουσα πασχίζει να κάνει καθηγήτρια ή καθηγητής που δεν τους έκανε τα χατίρια, δεν πέρασε τους δικούς τους, δεν έκανε τα στραβά μάτια κατά την διάρκεια επιτήρησης στις εξετάσεις.

Θα μου πείτε: Μόνο η ΔΑΠ τα κάνει αυτά; Ως επί το πλείστον, ναι. Κι άλλες παρατάξεις βέβαια καταστρατηγούν την ακαδημαϊκή ελευθερία στις Σχολές. Θεωρώ τεράστια τιμή μου ότι από τότε που ήρθα στο ελληνικό πανεπιστήμιο μπήκα στο στόχαστρο πρώτα της ΠΑΣΠ, αμέσως μετά της ΔΑΠ και σε συνέχεια και άλλων παρατάξεων που δεν γούσταραν τον τρόπο με τον οποίο λειτουργούσα εναντίον του πανεπιστημιακού παρακράτους τους.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: READER

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!