Τετάρτη, 3 Μαρτίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Reader]: «Πόλεμος» ΕΕ – φαρμακοβιομηχανιών για τα εμβόλια: Τηρήστε τις δεσμεύσεις σας
[Reader]: «Πόλεμος» ΕΕ – φαρμακοβιομηχανιών για τα εμβόλια: Τηρήστε τις δεσμεύσεις σας

[Reader]: «Πόλεμος» ΕΕ – φαρμακοβιομηχανιών για τα εμβόλια: Τηρήστε τις δεσμεύσεις σας

Η Επίτροπος Υγείας στις Βρυξέλλες, Στέλλα Κυριακίδου, προειδοποίησε το βράδυ της Δευτέρας ότι η ΕΕ «θα λάβει ό,τι μέτρα απαιτηθούν ώστε να προστατεύσει τους πολίτες της», τονίζοντας ότι η ΕΕ απαίτησε «λεπτομερές χρονοδιάγραμμα των παραδόσεων εμβολίων».

Μετά τις συνομιλίες με την AstraZeneca, η Κύπρια Επίτροπος ανέφερε σε ανάρτησή της ότι οι συζητήσεις «κατέληξαν σε μη ικανοποιητικά αποτελέσματα λόγω έλλειψης σαφήνειας και ανεπαρκών εξηγήσεων».

«Τα κράτη-μέλη της ΕΕ είναι ενωμένα: Οι εταιρίες που αναπτύσσουν εμβόλια έχουν κοινωνικές και συμβατικές υποχρεώσεις τις οποίες πρέπει να εκπληρώσουν».

Η ΕΕ έχει, άλλωστε, ήδη προτείνει τη δημιουργία ενός μητρώου για τις εξαγωγές εμβολίων, στο πλαίσιο της απογοήτευσης που επικρατεί σχετικά με τις καθυστερήσεις στις παραδόσεις του εμβολίου της AstraZeneca κατά της Covid-19, αλλά με άλλα προβλήματα στις προμήθειες των εμβολίων.

«Η Ευρώπη πρέπει να έχει το δίκαιο μερίδιό της»

Ο γερμανός υπουργός Υγείας, Γενς Σπαν, υποστήριξε σήμερα τις προτάσεις της ΕΕ, δηλώνοντας στο τηλεοπτικό δίκυτο ZDF, πως αντιλαμβάνεται ότι υπάρχουν προβλήματα στην παραγωγή, «όμως πρέπει να επηρεάζουν όλους με τον ίδιο τρόπο».

«Δεν λέμε πρώτα η Ευρώπη, αλλά να έχει η Ευρώπη το δίκαιο μερίδιό της», τόνισε, προσθέτοντας πως είναι ως εκ τούτου λογικό να έχουμε περιορισμούς στις εξαγωγές εμβολίων.

Σημειώνεται πως η AstraZeneca ανακοίνωσε την Παρασκευή στην ΕΕ πως δεν μπορεί να ανταποκριθεί στους στόχους – που έχουν τεθεί μέχρι τον Μάρτιο – για τις προμήθειες του εμβολίου της, κάτι που αποτελεί ένα ακόμη πλήγμα στις προσπάθειες για γρήγορο εμβολιασμό, αφού η Pfizer είχε ανακοινώσει ήδη τον Ιανουάριο προσωρινή επιβράδυνση στις προμήθειες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: READER

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!