Δευτέρα, 6 Απριλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΤΑΞΙΔΙΑ | [Reader]: Ποδηλατικός τουρισμός: Η τάση που ήρθε για να μείνει
[Reader]: Ποδηλατικός τουρισμός: Η τάση που ήρθε για να μείνει

[Reader]: Ποδηλατικός τουρισμός: Η τάση που ήρθε για να μείνει

Ο ποδηλατικός τουρισμός θεωρείται μία από τις πιο δυναμικά ανερχόμενες ταξιδιωτικές τάσεις σε παγκόσμιο επίπεδο. Όλο και περισσότεροι ταξιδιώτες επιλέγουν να κάνουν τις διακοπές τους με όχημα το ποδήλατό τους (είτε αποκλειστικά είτε συνδυαστικά) ή να συμμετάσχουν σε οργανωμένες ποδηλατικές εκδρομές για να εξερευνήσουν τις μοναδικές ομορφιές του τόπου που επισκέπτονται, προστατεύοντας το περιβάλλον.

Ο ποδηλατικός τουρισμός είναι φιλικός προς το περιβάλλον, εκτείνεται σε όλες τις εποχές του χρόνου και ενθαρρύνει την επαφή με τη φύση, τον πολιτισμό και τον τρόπο ζωής των κατοίκων κάθε περιοχής.

Σύμφωνα με μια παλαιότερη μελέτη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στην Ευρώπη πραγματοποιούνται ετησίως 2,2 δισεκατομμύρια ποδηλατικές εξορμήσεις για τουριστικούς λόγους, ενώ τα ετήσια έσοδα από τον ποδηλατικό τουρισμό υπερβαίνουν τα 44 δις ευρώ.

Το προφίλ των ποδηλατοτουριστών

Οι ποδηλατοτουρίστες είναι άτομα με περιβαλλοντική συνείδηση που αγαπούν τις διακοπές δράσης, επιδιώκουν την επαφή με τη φύση και επιθυμούν να βιώσουν αυθεντικές τοπικές εμπειρίες σε κάθε περιοχή. Ταξιδεύουν κυρίως άνοιξη και φθινόπωρο, αφού προτιμούν ήπιες θερμοκρασίες. Το ταξίδι με το ποδήλατο είναι ένας διαφορετικός τρόπος να απολαμβάνεις το τοπίο, να μυρίζεις τη φύση, να βλέπεις αξιοθέατα με άλλο μάτι, να ανακαλύπτεις λεπτομέρειες που άλλοι προσπερνούν.

Η επέκταση της τουριστικής περιόδου

Στη χώρα μας ο ποδηλατικός τουρισμός μπορεί να αποτελέσει κλειδί για την πολυπόθητη επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου προσελκύοντας ταξιδιώτες καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου που δεν ενδιαφέρονται μόνο για τον ήλιο και τη θάλασσα. Η Ελλάδα διαθέτει σημαντικά μνημεία και τοπία εξαιρετικού κάλλους σε λιγότερο γνωστούς προορισμούς που προσφέρονται για διακοπές όλες τις εποχές.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: READER

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!