Τρίτη, 29 Σεπτεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Reader]: Πύρινη «κόλαση» στη Μόρια: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Λέσβος – Μεταφέρονται στο νησί 3 διμοιρίες ΜΑΤ (pics & vids)
[Reader]: Πύρινη «κόλαση» στη Μόρια: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Λέσβος – Μεταφέρονται στο νησί 3 διμοιρίες ΜΑΤ (pics & vids)

[Reader]: Πύρινη «κόλαση» στη Μόρια: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Λέσβος – Μεταφέρονται στο νησί 3 διμοιρίες ΜΑΤ (pics & vids)

Μεγάλο μέρος του πληθυσμού της Μόριας έχει διαφύγει στα γύρω κτήματα, ενώ άλλο μέρος έχει κινηθεί προς την πόλη της Μυτιλήνης αλλά ισχυρή Αστυνομική δύναμη που δεν τους επιτρέπει να μπουν στην πόλη.

Η φωτιά ξέσπασε γύρω στις 12 τα μεσάνυχτα, όταν πρόσφυγες και μετανάστες που είχαν βρεθεί θετικοί στον κορονοϊό (35 άτομα) ή είχαν ιχνηλατηθεί ως επαφές των κρουσμάτων (περισσότεροι από 90), αρνήθηκαν να μπουν σε απομόνωση. Ακολούθησαν συγκρούσεις με άλλους πρόσφυγες και μετανάστες που τους ωθούσαν έξω από τον καταυλισμό. Η σύγκρουση αυτή κάποια στιγμή πήρε φυλετικό χαρακτήρα με αποτέλεσμα να μπουν φωτιές οι οποίες σύντομα και λόγω του δυνατού ανέμου πήρε διαστάσεις.

Στο μεταξύ τρεις διμοιρίες ΜΑΤ αναχώρησαν στις 07:00 το πρωί με αεροσκάφος C-130 από το αεροδρόμιο της Ελευσίνας για να ενισχύσουν τις αστυνομικές δυνάμεις που επιχειρούν στη Μόρια της Λέσβου. Αναμένεται να φτάσουν στο νησί γύρω στις 09:00 και θα αναπτυχθούν άμεσα.

«Δεν είναι τυχαίο ότι είχαμε ταυτόχρονες φωτιές»

Ο δήμαρχος Μυτιλήνης, Στρατής Κύτελης έκανε λόγο για «μια πολύ δύσκολη νύχτα εν μέσω πανδημίας».

Σημείωσε ότι ο Δήμος περίμενε σήμερα να βγουν τα αποτελέσματα 1.000 τεστ κορονοϊού που έγιναν στον καταυλισμό.

«Δεν είναι τυχαίο ότι είχαμε ταυτόχρονες φωτιές και στη Δυτική Λέσβο και μέσα στο ΚΥΤ. Όταν σε ένα ΚΥΤ δυναμικότητας 2.800 ατόμων φιλοξενείς πάνω από 12.000 άτομα, καταλαβαίνετε ότι οι εντάσεις ποτέ δεν έλειψαν.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: READER

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!