Πέμπτη, 9 Ιουλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Reader]: Πιερρακάκης: Καταργείται το ΑΦΜ και έρχεται ο νέος προσωπικός αριθμός – Τι αλλάζει στις ταυτότητες (vid)
[Reader]: Πιερρακάκης: Καταργείται το ΑΦΜ και έρχεται ο νέος προσωπικός αριθμός – Τι αλλάζει στις ταυτότητες (vid)

[Reader]: Πιερρακάκης: Καταργείται το ΑΦΜ και έρχεται ο νέος προσωπικός αριθμός – Τι αλλάζει στις ταυτότητες (vid)

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ και στην εκπομπή «Αταίριαστοι», ο Κυριάκος Πιερρακάκης αναφέρθηκε στις νομοθετικές πρωτοβουλίες που αναμένονται το επόμενο διάστημα.

Στο πλαίσιο αυτό αναφέρθηκε στον νέο ενιαίο αριθμό που θα χρησιμοποιούμε ως πολίτες και που θα αποκαλείται προσωπικός αριθμός. Όπως εξήγησε, ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, αυτός θα είναι τα ψηφία του σημερινού ΑΦΜ και εντέλει θα αποτελεί τον αριθμό της ταυτότητας μας.

«Τα ψηφία του ΑΦΜ μας, όχι η φύση του, γιατί η φύση του ΑΦΜ μας είναι μόνο φορολογική. Εμείς θα πρέπει να έχουμε έναν αριθμό που θα είναι τα πάντα, θα είναι και φορολογικής φύσεως και για θέματα που θα έχουν σχέση με το κράτος πρόνοιας», δήλωσε αρχικά.

Σύμφωνα με τον υπουργό χρειάζεται ένας αριθμός και κατέληξαν ότι ο ΑΦΜ είναι ο πιο πλήρης για να συμβεί κάτι τέτοιο.

«Αν έχουμε δύο αριθμούς που δεν αλλάζουν ο ΑΦΜ και ο ΑΜΚΑ. Ο ΑΦΜ τεχνικά είναι πιο πλήρης και είναι θέμα πιο πολύ των τεχνικών παρά κάτι άλλο»,προσέθεσε ο κύριος Πιερρακάκης.

Αναφορικά με το πώς θα συμβεί αυτό είπε:

«Αυτό θα ξεκινήσει με την ψήφιση του νόμου και θα έχει μία σειρά από βήματα. Πρώτον να πάρει όλος ο πληθυσμός αυτό τον αριθμό, όσοι δεν τον έχουν και αφορά κυρίως ανήλικους. Θα πρέπει να τον παίρνουμε στη γέννηση, όπως παίρνουμε τον ΑΜΚΑ. Δεν θα λέγεται πλέον ΑΦΜ και το καλοκαίρι θα μετονομαστεί για τα φυσικά πρόσωπα. Θα λέγεται Π.Α, Προσωπικός Αριθμός.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: READER

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!