Κυριακή, 28 Φεβρουαρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Reader]: Η Pfizer απέσυρε το αίτημά της για έγκριση του εμβολίου της στην Ινδία – Αυτός είναι ο λόγος
[Reader]: Η Pfizer απέσυρε το αίτημά της για έγκριση του εμβολίου της στην Ινδία – Αυτός είναι ο λόγος

[Reader]: Η Pfizer απέσυρε το αίτημά της για έγκριση του εμβολίου της στην Ινδία – Αυτός είναι ο λόγος

Η απόφαση σημαίνει πως το εμβόλιο δεν θα είναι διαθέσιμο για πώληση στις δύο χώρες με τον μεγαλύτερο πληθυσμό στον κόσμο, την Ινδία και την Κίνα, στο εγγύς μέλλον. Αμφότερες οι χώρες διεξάγουν τις εκστρατείες ανοσοποίησής τους χρησιμοποιώντας άλλα προϊόντα.

Αντίθετα με άλλες εταιρίες που διενεργούν μικρές μελέτες στην Ινδία για εμβόλια που αναπτύσσονται στο εξωτερικό, η Pfizer είχε ζητήσει εξαίρεση επικαλούμενη εγκρίσεις που είχε λάβει αλλού στη βάση δοκιμών που έγιναν σε χώρες όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Γερμανία.

Ινδοί υγειονομικοί αξιωματούχοι λένε πως γενικά ζητούν τις λεγόμενες δοκιμές γέφυρα προκειμένου να καθορίσουν αν ένα εμβόλιο είναι ασφαλές και δημιουργεί ανοσοαπόκριση στους πολίτες της χώρας. Υπάρχουν ωστόσο όροι στους κανονισμούς που ισχύουν στην Ινδία που επιτρέπουν την παραίτηση από την αξίωση να διενεργούνται αυτές οι δοκιμές σε ορισμένες καταστάσεις.

Η αμερικανική εταιρία, η οποία ήταν η πρώτη φαρμακευτική εταιρία που ζήτησε άδεια επείγουσας χρήσης στην Ινδία για το εμβόλιο που ανέπτυξε από κοινού με τη γερμανική BioNTech, έλαβε την απόφαση να αποσύρει την αίτησή της έπειτα από συνάντηση που είχε προχθές, Τετάρτη, με την αρχή Central Drugs Standard Control Organisation (CDSCO) της Ινδίας.

Η ρυθμιστική αρχή φαρμάκων ανέφερε στον ιστότοπό της ότι οι ειδικοί της δεν συνέστησαν το εμβόλιο λόγω παρενεργειών που έχουν αναφερθεί στο εξωτερικό και βρίσκονται ακόμη υπό διερεύνηση.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: READER

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!