Σάββατο, 5 Δεκεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Reader]: Πέτσας: Τα μαγαζιά θα ανοίξουν το πρώτο δεκαήμερο του Δεκεμβρίου
[Reader]: Πέτσας: Τα μαγαζιά θα ανοίξουν το πρώτο δεκαήμερο του Δεκεμβρίου

[Reader]: Πέτσας: Τα μαγαζιά θα ανοίξουν το πρώτο δεκαήμερο του Δεκεμβρίου

Ο κ. Πέτσας, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA και τον Νίκο Ευαγγελάτο, είπε ότι τα κρούσματα κορονοϊού δείχνουν κάμψη και πως διαφαίνεται αποκλιμάκωση των μέτρων.

«Προσδοκούμε ότι μέχρι το τέλος της εβδομάδας, η σταθεροποίηση θα αρχίσει να δείχνει μια μικρή κάμψη και πως θα έχουμε μια ραγδαία υποχώρηση των κρουσμάτων από τα τέλη αυτής της εβδομάδας. Αυτό θα μας επιτρέψει να κάνουμε έναν σχεδιασμό για την άρση των περιοριστικών μέτρων. Θα ανακοινώσουμε το σχέδιο την επόμενη εβδομάδα», επισήμανε χαρακτηριστικά.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος συνέδεσε τη σταδιακή μείωση των κρουσμάτων με τον σχεδιασμό για την άρση των περιοριστικών μέτρων. Η σειρά θα περιλαμβάνει πρώτα τα σχολεία, στη συνέχεια τα μαγαζιά και στο τέλος τα εστιατόρια-καφέ:

«Φαίνεται πως τα σχολεία θα είναι στο πρώτο κύμα εκείνων που θα επιστρέψουν σε λειτουργία. Υπάρχουν τομείς του λιανεμπορίου, που αποδεδειγμένα δεν συνδέονται με υπερμετάδοση. Στο τέλος, θα ανοίξουν τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος που έχουν να κάνουν κυρίως με την εστίαση», είπε.

Απαντώντας σε ερώτηση για το άνοιγμα των σχολείων, τόνισε: «Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να μείνουν κλειστά τα σχολεία μέχρι τα Φώτα. Το οριστικό πλάνο θα το παρουσιάσουμε στους πολίτες στις αρχές της άλλης εβδομάδας».

Ειδικότερα, ο κυβερνητικός σχεδιασμός προβλέπει η προ-χριστουγεννιάτικη περίοδος να διεξάγεται με ανοιχτά μαγαζιά:

«Θα ανοίξουν μετά το πρώτο δεκαήμερο του Δεκεμβρίου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: READER

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!