Πέμπτη, 1 Οκτωβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Reader]: Πέτσας: Εξαγγελίες Μητσοτάκη για το αμυντικό τρίπτυχο στις 12 Σεπτεμβρίου – Στις 15 στην Αθήνα ο Σαρλ Μισέλ
[Reader]: Πέτσας: Εξαγγελίες Μητσοτάκη για το αμυντικό τρίπτυχο στις 12 Σεπτεμβρίου – Στις 15 στην Αθήνα ο Σαρλ Μισέλ

[Reader]: Πέτσας: Εξαγγελίες Μητσοτάκη για το αμυντικό τρίπτυχο στις 12 Σεπτεμβρίου – Στις 15 στην Αθήνα ο Σαρλ Μισέλ

Το αμυντικά τρίπτυχο που θα παρουσιάσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη ΔΕΘ, όπως εξήγησε ο Στέλιος Πέτσας, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών περιλαμβάνει εξοπλιστικά προγράμματα, ενίσχυση του ανθρώπινου δυναμικού των Ενόπλων Δυνάμεων και ανάταξη της πολεμικής βιομηχανίας.

«Η τουρκική προκλητικότητα δε στρέφεται μόνο εναντίον της Ελλάδας και της Κύπρου» σημείωσε ο Στέλιος Πέτσας υπενθυμίζοντας ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει ήδη στείλει επιστολή στον γγ. του ΟΗΕ για την έκνομη δραστηριότητα της Άγκυρας. « Η Ελλάδα δεν τρομοκρατείται και δεν εκβιάζεται« τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Σε όλο αυτό το διάστημα, η τουρκική ηγεσία εξαπολύει, σχεδόν καθημερινά απειλές πολέμου και επιδίδεται σε προκλητικές αναφορές σε βάρος της Ελλάδας. Απαντάμε με πολιτική, διπλωματική και επιχειρησιακή ετοιμότητα, αποφασισμένοι να κάνουμε ό,τι χρειαστεί για την προστασία των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων.

Θέλουμε – και το αποδείξαμε υπογράφοντας τις συμφωνίες με την Ιταλία και την Αίγυπτο – την οριοθέτηση των θαλάσσιων ζωνών μας με όλες τις γειτονικές χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Τουρκίας. Διάλογος, όμως, κάτω από απειλές και προκλήσεις δεν γίνεται.

Το μήνυμά μας – και το επανέλαβε πολλές φορές ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης – είναι ξεκάθαρο: Σταματούν οι προκλήσεις, ξεκινούν οι συζητήσεις. Σταματούν οι απειλές, αρχίζουν διερευνητικές επαφές. Πάντοτε, βέβαια, με βάση το Διεθνές Δίκαιο και ειδικότερα τη Σύμβαση των Η.Ε. για το Δίκαιο της Θάλασσας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: READER

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!