Τρίτη, 1 Δεκεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Reader]: Πέτσας: «Δεν αποκλείονται μεγαλύτεροι περιορισμοί σε μετακινήσεις και δραστηριότητες»
[Reader]: Πέτσας: «Δεν αποκλείονται μεγαλύτεροι περιορισμοί σε μετακινήσεις και δραστηριότητες»

[Reader]: Πέτσας: «Δεν αποκλείονται μεγαλύτεροι περιορισμοί σε μετακινήσεις και δραστηριότητες»

«Είμαστε εδώ και αρκετές ημέρες σε πολλές περιοχές της χώρας με αυξημένα μέτρα. Παρόλα αυτά, τα κρούσματα είναι υψηλά, ειδικά σε Θεσσαλονίκη και βόρεια Ελλάδα. Για το λόγο αυτό αποφασίσαμε να σκληρύνουμε τα μέτρα», τόνισε ο κ. Πέτσας μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega.

Ερωτηθείς για την κινητικότητα που παρατηρείται στους δρόμους παρά τους ισχύοντες περιορισμούς, απάντησε: «Τα στοιχεία που έχουμε δείχνουν υψηλότερη κινητικότητα από ότι θα δικαιολογούσε η περίσταση. Τα SMS είναι περισσότερο αυξημένα από ό, τι στο πρώτο lockdown. Κανείς δεν φταίει όταν είναι σε ένα τέτοιο καθεστώς τόσους μήνες. Υπάρχει κόπωση, η οποία εκφράζεται με μια γενική χαλάρωση, είτε αυτό αφορά την κίνηση στους δρόμους, είτε τις συνθήκες στην Θεσσαλονίκη. Γι’ αυτό πρέπει να παίρνουμε μέτρα γρηγορότερα», είπε.

Ο κ. Πέτσας υπογράμμισε πως «το βασικό είναι να αντέξει το ΕΣΥ γιατί η πίεση θα κορυφώνεται τις επόμενες 7-10 μέρες, ενώ για τα κρούσματα περιμένουμε επιπέδωση. Μόλις χθες, ο υπουργός Υγείας είπε ότι θα προστεθούν 234 νέες κλίνες ΜΕΘ. Σήμερα εντάσσουμε ακόμη 50 κλίνες ΜΕΘ στην Θεσσαλονίκη. Όσο αυξάνεται η πίεση, τόσο θα αυξάνουμε τις ΜΕΘ, όσο μπορούμε φυσικά.»

Σε περίπτωση που τα μέτρα που ανακονώθηκαν το απόγευμα (11/11) δεν αποδώσουν, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε πως δεν αποκλείεται να υπάρξουν: «περιορισμός έτι περαιτέρω των μετακινήσεων ή/και κάποιων δραστηριοτήτων οι οποίες σήμερα είναι ελεύθερες, όπως τα σχολεία, αλλά και κάποιες επαγγελματικές δραστηριότητες που λειτουργούν σήμερα.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: READER

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!