Τετάρτη, 15 Ιουλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Reader]: Παρουσία Μητσοτάκη ξεκινούν την Παρασκευή οι εργασίες στο Ελληνικό
[Reader]: Παρουσία Μητσοτάκη ξεκινούν την Παρασκευή οι εργασίες στο Ελληνικό

[Reader]: Παρουσία Μητσοτάκη ξεκινούν την Παρασκευή οι εργασίες στο Ελληνικό

Μια ανάσα από την επίσημη έναρξη της επένδυσης στο Ελληνικό βρίσκεται η κυβέρνηση.

Όπως έγινε γνωστό, την Παρασκευή 3 Ιουλίου και ώρα 08.30 π.μ. θα ξεκινήσουν επίσημα οι εργασίες στο πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού. Στην τελετή έναρξης εργασιών θα παραστεί ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Όπως αποκάλυψε, άλλωστε, την περασμένη εβδομάδα η διοίκηση της Lamda Development – του βασικού developer του μεγάλου project – οι πρόδρομες εργασίες με τις αποψιλώσεις ξεκίνησαν, για να προχωρήσουν στη συνέχεια οι κατεδαφίσεις κτηρίων.

«Το Ελληνικό έχει ήδη αρχίσει, ακόμη κι αν δεν είναι θορυβώδη τα πρώτα έργα», δήλωσε χαρακτηριστικά την προηγούμενη εβδομάδα ο Διευθύνων Σύμβουλος της Lamda, Οδυσσέας Αθανασίου.

Πώς θα γίνουν οι κατεδαφίσεις κτηρίων

Ειδική τροπολογία που εντάχθηκε στο σχέδιο νόμου του υπουργείου Παιδείας «Αναβάθμιση του Σχολείου και άλλες διατάξεις», το οποίο κατατέθηκε πρόσφατα στη Βουλή, περιγράφει τον τρόπο με τον οποίο θα υλοποιηθούν οι κατεδαφίσεις κτηρίων στο Ελληνικό. Η τροπολογία, που φέρει τις υπογραφές των κ. κ. Χρ. Σταϊκούρα, Α. Γεωργιάδη, Κ. Χατζηδάκη και Κ. Μενδώνη, προβλέπει τη δυνατότητα τμηματικής υλοποίησης και για τις κατεδαφίσεις των εγκαταστάσεων (κτηρίων και εν γένει κτισμάτων και κατασκευών) εντός του Μητροπολιτικού Πόλου Ελληνικού – Αγίου Κοσμά. Για να μπορούν να υλοποιηθούν τμηματικά οι κατεδαφίσεις, η εν λόγω τροπολογία παρέχει τη δυνατότητα έκδοσης περισσοτέρων αποφάσεων του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: READER

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!