Σάββατο, 23 Ιανουαρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Reader]: Parler: Ο «αντίπαλος» του Twitter που προτιμούν οι οπαδοί του Τραμπ
[Reader]: Parler: Ο «αντίπαλος» του Twitter που προτιμούν οι οπαδοί του Τραμπ

[Reader]: Parler: Ο «αντίπαλος» του Twitter που προτιμούν οι οπαδοί του Τραμπ

Η κύρια διαφορά μεταξύ του Parler και των πολύ πιο γνωστών και διαδεδομένων κοινωνικών μέσων Twitter και Facebook έγκειται στην απόλυτη ελευθερία που φέρεται να εγγυάται στους χρήστες του. Κάτι σαν «ελευθερία γνώμης και όλα επιτρέπονται», δηλαδή. Προς το παρόν, το Parler αποτελεί ένα πεδίο διεξαγωγής πολιτικών συζητήσεων και δη ακροδεξιάς απόχρωσης.

Η πορεία του ξεκίνησε το 2018 και τουλάχιστον εν μέρει υποστηρίχθηκε από τη συντηρητική Ρεμπέκα Μέρσερ, κόρη του δισεκατομμυριούχου Ρόμπερτ Μέρσερ, ενός μεγάλου οικονομικού υποστηρικτή του Ντόναλντ Τραμπ. Μέχρι τις αμερικανικές εκλογές του Νοεμβρίου 2020, το Parler χρησιμοποιήθηκε από εκπροσώπους των Συντηρητικών, προκειμένου να προβάλλουν τις θέσεις τους. Η εκτόξευση της δημοτικότητάς του ήρθε όταν το Twitter, το Facebook και άλλοι ιστότοποι άρχισαν να ελέγχουν fake news και άλλες ανακριβείς αναρτήσεις.

Οι χρήστες του δεν εγκαταλείπουν τα άλλα μέσα δικτύωσης

Φαίνεται, όμως, πως το αποτέλεσμα των αμερικανικών εκλογών έδωσε άλλη ώθηση στην πλατφόρμα. Διόλου τυχαία, την εβδομάδα που ακολούθησε τη διαδικασία τον περασμένο Νοέμβρη, περίπου 4,5 εκατομμύρια άνθρωποι εντάχθηκαν στο Parler, σύμφωνα με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του σάιτ, Τζον Μάτζε. Η δωρεάν εφαρμογή βρέθηκε στην κορυφή των προτιμήσεων , τόσο στο App Store (για τα προϊόντα της Apple) όσο και στο Google Play (για Android). Ρόλο σε αυτό έχουν διαδραματίσει αρκετοί συντηρητικοί καθοδηγητές γνώμης, παροτρύνοντας τους χρήστες του Facebook και του Twitter να τα εγκαταλείψουν.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: READER

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!