Σάββατο, 23 Ιανουαρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Reader]: Παραιτήθηκε ο διευθυντής της Καθημερινής Κύπρου – Έγραψε άρθρο – φωτιά για τον Αναστασιάδη και τις «χρυσές βίζες»
[Reader]: Παραιτήθηκε ο διευθυντής της Καθημερινής Κύπρου – Έγραψε άρθρο – φωτιά για τον Αναστασιάδη και τις «χρυσές βίζες»

[Reader]: Παραιτήθηκε ο διευθυντής της Καθημερινής Κύπρου – Έγραψε άρθρο – φωτιά για τον Αναστασιάδη και τις «χρυσές βίζες»

Ένα άρθρο στο οποίο έγραφε ότι ο Πρόεδρος της χώρας, Νίκος Αναστασιάδης είχε παραδεχθεί σε ιδιωτική συζήτηση στην Αθήνα, παρόντος του Αλέξη Τσίπρα, ότι οι χρυσές βίζες αφήνουν κέρδος στο γραφείο του και τα χρήματα μεταφέρονται με ιδιωτική πτήση στις… Σεϋχέλλες, προκάλεσε… τσουνάμι και οδήγησε στην παραίτηση του δημοσιογράφου Ανδρέα Παράσχου, διευθυντή της Καθημερινής!

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Πολίτης», ο Παράσχος, στο άρθρο της περασμένης Κυριακής στην «Καθημερινή», είχε γράψει πως ο Πρόεδρος «είχε αντιληφθεί ότι τα χρυσά διαβατήρια’ ήταν η κότα με τα χρυσά αβγά γι’ αυτό στο Μoντ Πελεράν δεν πήρε Βαρώσι και Μόρφου και στο Κραν Μοντανά λύση».

Στην επιστολή παραίτησής του ο δημοσιογράφος, σημειώνει πως ήταν λάθος του που απέφυγε να γράψει ότι όλα αυτά ειπώθηκαν ενώπιον του Αλέξη Τσίπρα και άλλων και το γνωρίζουν και πολιτικοί αρχηγοί στην Κύπρο.

Σε εκείνη τη συνομιλία, κατά τον Παράσχο, ο Πρόεδρος εκμυστηρεύτηκε «σε μια νύχτα ευθυμίας στην Αθήνα ότι τα χρυσά διαβατήρια άφηναν στο Γραφείο του 300 εκατ. ετησίως, που τα πήγαινε μετά στις Σεϋχέλλες με ιδιωτικές πτήσεις».

Παραδέχεται πως η λάθος λέξη ήταν το «ετησίως», ενώ ο Νίκος Αναστασιάδης είχε διατυπώσει την εκτίμηση πως «μέχρι το τέλος της δεύτερης θητείας ο τζίρος θα ακουμπήσει το ένα δισεκατομμύριο».

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει ο Πολίτης, πηγές του ΣΥΡΙΖΑ στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: READER

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!