Τρίτη, 14 Ιουλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Reader]: Πανελλήνιες 2020: «Επικεντρωθείτε στην επόμενη δοκιμασία» – Συμβουλές από την ψυχοθεραπεύτρια Κωνσταντίνα Πατεράκη
[Reader]: Πανελλήνιες 2020: «Επικεντρωθείτε στην επόμενη δοκιμασία» – Συμβουλές από την ψυχοθεραπεύτρια Κωνσταντίνα Πατεράκη

[Reader]: Πανελλήνιες 2020: «Επικεντρωθείτε στην επόμενη δοκιμασία» – Συμβουλές από την ψυχοθεραπεύτρια Κωνσταντίνα Πατεράκη

Η κυρία Πατεράκη, αναφέρει, μιλώντας στο Reader.gr, ότι η κατάσταση των μαθητών έχει επιβαρυνθεί επιπλέον από την καραντίνα του κορονοϊού.

Μεταξύ των συμβούλων που απευθύνει είναι οι υποψήφιοι να εστιάσουν στον εαυτό τους, να μην διστάζουν να τον επικροτούν αν έχουν γράψει καλά σε κάποιο μάθημα και να επικεντρώνονται όσο το δυνατόν στον επόμενο στόχο τους, δηλαδή στo επόμενο μάθημα.

«Ο βαθμός δυσκολίας με τον οποίο βιώνει τις Πανελλήνιες ένας έφηβος μπορεί να ποικίλλει ανάλογα με την προσωπικότητα και τις εξωτερικές συνθήκες, όμως είναι μια κατεξοχήν ψυχοπιεστική περίοδος. Αρκεί να σκεφτούμε ότι πολλές φορές όταν βρισκόμαστε σε μια αγχωτική περίοδο της ενήλικης πια ζωής μας, βλέπουμε στον ύπνο μας ότι δίνουμε Πανελλήνιες. Πόσο μάλλον τώρα που το άγχος των Πανελληνίων συνοδεύεται από την αναστάτωση της πανδημίας, μιας κατάστασης πρωτόγνωρης τόσο για τους γονείς όσο και για τα παιδιά».

«Σα να μην έφταναν λοιπόν τα ορμονικά σκαμπανεβάσματα της εφηβείας και η πίεση των Πανελληνίων, ήρθε και η ανασφάλεια γύρω από τον κορονοϊό», αναφέρει η ψυχολόγος.

Η κυρία Πατεράκη συμβουλεύει για τη διαχείριση του άγχους τα εξής:

• Focus στον εαυτό: Πολλή περισσότερη προσοχή στο τι κάνω εγώ και λιγότερη στο τι κάνουν οι άλλοι. Αποφεύγω τις συγκρίσεις.

• Focus στο παρόν και προχωρώ ένα βήμα τη φορά: Προσπαθώ να επικεντρώνομαι σε αυτό που κάνω τώρα, και να μην αναλώνομαι σε αρνητικά σενάρια για το μετά

• Φροντίζω τον εαυτό μου: προσπαθώ να τρέφομαι και να κοιμάμαι ικανοποιητικά για να μπορώ να ανταπεξέλθω σωματικά και πνευματικά.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: READER

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!