Τρίτη, 24 Νοεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Reader]: Όταν η Δήμητρα Βλαγκοπούλου μίλησε στο Reader για την παράσταση που της χάρισε το βραβείο Μελίνα Μερκούρη
[Reader]: Όταν η Δήμητρα Βλαγκοπούλου μίλησε στο Reader για την παράσταση που της χάρισε το βραβείο Μελίνα Μερκούρη

[Reader]: Όταν η Δήμητρα Βλαγκοπούλου μίλησε στο Reader για την παράσταση που της χάρισε το βραβείο Μελίνα Μερκούρη

Η Δήμητρα Βλαγκοπούλου είναι η φετινή νικήτρια του θεατρικού βραβείου «Μελίνα Μερκούρη». Η ηθοποιός βραβεύτηκε για την ερμηνεία της στην παράσταση «Η τραγική ιστορία του ‘Αμλετ, ενός πρίγκιπα της Δανίας» του Σαίξπηρ που παρουσιάστηκε στο Θέατρο του Νέου Κόσμου σε διασκευή- σκηνοθεσία Έκτορα Λυγίζου.

Όσα είχε πει στο Reader.gr για τον ρόλο της στην παράσταση που της χάρισε το βραβείο.

Με ποια κριτήρια διαλέξατε το έργο;
Μπορώ να καταλάβω τόσο από τη διαδικασία των προβών όσο κι από την παράσταση ότι η πρόθεση του Έκτορα Λυγίζου αρχικά για να επιλέξει και στη συνέχεια για να διασκευάσει, να σκηνοθετήσει και να υποδυθεί τον Άμλετ, είναι ένας πολύ προσωπικός διάλογος με το υλικό του Άμλετ. Πρόκειται για ένα από τα σημαντικότερα ποιητικά, λογοτεχνικά και φιλοσοφικά κείμενα που έχουν γραφτεί. Μπορεί κάποιος να το αγαπά πολύ, να ανατρέχει σε αυτό συχνά, να το μελετά, να το διαβάζει και να το ξαναδιαβάζει ωστόσο να μη θελήσει να το ανεβάσει. Να διατηρεί μια πιο εσωτερική σχέση με αυτό. Κάποια προσωπική σύνδεση και συγκεκριμένη ανάγκη υποθέτω μπορεί να πυροδοτήσει την επιθυμία για έναν πιο εξωστρεφή διάλογο με ένα έργο μια δεδομένη χρονική στιγμή. Χαίρομαι που στην παράστασή μας το έργο του Άμλετ εμπλουτίζεται από μια τέτοια πρόθεση. Ειδικά σε τέτοια έργα αν απουσιάζει είναι σίγουρο πως δε θα φτωχύνει το έργο αλλά θα χάσει μαζί με την παράσταση ο θεατής.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: READER

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!