Σάββατο, 23 Ιανουαρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Reader]: Ώρα μηδέν για το γρίφο της προέλευσης του κορονοϊού – Έφτασε στη Γουχάν η ομάδα του ΠΟΥ
[Reader]: Ώρα μηδέν για το γρίφο της προέλευσης του κορονοϊού – Έφτασε στη Γουχάν η ομάδα του ΠΟΥ

[Reader]: Ώρα μηδέν για το γρίφο της προέλευσης του κορονοϊού – Έφτασε στη Γουχάν η ομάδα του ΠΟΥ

Αν και η γενική παραδοχή είναι ότι ο κορονοϊός προήλθε από ιό των νυχτερίδων που μεταφέρθηκε μέσω ξενιστή στον άνθρωπο, με πιθανότερο «σημείο μηδέν» κάποια υπαίθρια αγορά της Γουχάν, η Κίνα προσπαθεί να αποποιηθεί κάθε ευθύνη για την πανδημία.

Η ομάδα των εμπειρογνωμόνων του ΠΟΥ έφτασε σήμερα στη Γουχάν, έπειτα από καθυστέρηση μίας εβδομάδας, καθώς δεν είχαν δοθεί όλες οι απαιτούμενες άδειες στα μέλη του. Οι ειδικοί του ΠΟΥ πρόκειται να τεθούν σε καραντίνα για δύο εβδομάδες από την άφιξή τους.

Στην επιστημονική αποστολή του ΠΟΥ συμμετέχουν δέκα επιστήμονες από όλον τον κόσμο , μεταξύ των οποίων και ο Φάμπιαν Λέντερτς, επιδημιολόγος από το γερμανικό Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ. Κατά την άποψή του ο δρόμος της επιστημονικής αναζήτησης των απαρχών του νέου ιού περνά από τη Γουχάν, γιατί τα πιο αξιόπιστα στοιχεία που διαθέτει η επιστήμη μέχρι τώρα περιγράφουν με ακρίβεια τα πρώτα κρούσματα που καταγράφηκαν σε ανθρώπους στην κινεζική πόλη. Έτσι, από τον Ιανουάριο, η διεθνής ομάδα επιστημόνων θα ξεκινήσει την αποστολή της εκεί που ο ιός πρωτοεμφανίστηκε, σε στενή συνεννόηση με κινέζους επιστήμονες. Οι διαπραγματεύσεις για την αποστολή είχαν μεγάλη διάρκεια.

Οι επιστήμονες χρειάζονται στοιχεία από τα πρώτα κρούσματα για να μπορέσουν να ερευνήσουν, γυρνώντας πίσω στο χρόνο, πώς ξέσπασε η πανδημία. Η αποστολή γίνεται ακόμη πιο δύσκολη, διότι επισκιάζεται από την πολεμική ανάμεσα στο Πεκίνο και την Ουάσιγκτον και τις κατηγορίες του Ντόναλντ Τραμπ για ευθύνες της κινεζικής ηγεσίας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: READER

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!