Τετάρτη, 27 Μαΐου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Reader]: Opinion Poll: Με 20 μονάδες προηγείται η ΝΔ – Απαισιοδοξία για την οικονομία
[Reader]: Opinion Poll: Με 20 μονάδες προηγείται η ΝΔ – Απαισιοδοξία για την οικονομία

[Reader]: Opinion Poll: Με 20 μονάδες προηγείται η ΝΔ – Απαισιοδοξία για την οικονομία

Στην ίδια έρευνα αποτυπώνεται ότι οι πολίτες είναι αρνητικοί να ανοίξουν ξανά τα δημοτικά σχολεία.

Συγκεκριμένα, στο βαρόμετρο της Opinion Poll, το 82% δηλώνει ικανοποιημένο από την συνολική στάση του πρωθυπουργού στην αντιμετώπιση της πανδημίας, ενώ εμφανίζει υψηλή δημοφιλία της τάξης του 69% με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να παρουσιάζει δημοφιλία 28%.

Η κυριαρχία αυτή εκφράζεται και στην ερώτηση για την καταλληλότητα, όπου ο κ. Μητσοτάκης συγκεντρώνει το 52% των προτιμήσεων , 32.5% μπροστά από τις προτιμήσεις που συγκεντρώνει ο Αλέξης Τσίπρας με 19.5%.

Από την άλλη, το 40% αισθάνεται λίγο ή καθόλου αισιοδοξία για την αντιμετώπιση της πανδημίας στο επόμενο διάστημα έναντι του 56% που δηλώνει πολύ και αρκετά αισιόδοξο. Υπάρχει μία σημαντική μερίδα της κοινωνίας που αισθάνεται φόβο, αβεβαιότητα με δεδομένα τα σταδιακά μέτρα άρσης της καραντίνας.

Η αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης αποτελεί μία δύσκολη εξίσωση για τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση, ενώ ήδη εκφράζεται απαισιοδοξία.

Είναι χαρακτηριστικό, ότι στην σχετική ερώτηση το 47% δηλώνει πολλή και αρκετή εμπιστοσύνη στον Κυριάκο Μητσοτάκη έναντι 50% που δηλώνει λίγη και καθόλου εμπιστοσύνη.

Υπάρχει φόβος, απαισιοδοξία και αβεβαιότητα που φαίνεται ότι οδηγεί σε μία στάση σχετικού κρατήματος και επιφύλαξης απέναντι στην αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης από τον πρωθυπουργό παρά το ισχυρό προφίλ και πολιτικό απόθεμα που δείχνει να διαθέτει.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: READER

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!