Τετάρτη, 3 Μαρτίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Reader]: Ολλανδία: Τρίτη βραδιά με επεισόδια και συλλήψεις σε όλη τη χώρα
[Reader]: Ολλανδία: Τρίτη βραδιά με επεισόδια και συλλήψεις σε όλη τη χώρα

[Reader]: Ολλανδία: Τρίτη βραδιά με επεισόδια και συλλήψεις σε όλη τη χώρα

Περισσότεροι από 180 άνθρωποι συνελήφθησαν τη Δευτέρα στο Άμστερνταμ και το Ρότερνταμ, όπου τα καταστήματα βανδαλίστηκαν και λεηλατήθηκαν και ο Δήμαρχος, Αχμέντ Αμπουταλέμπ, εξέδωσε διάταγμα έκτακτης ανάγκης δίνοντας στην Αστυνομία ευρύτερες εξουσίες σύλληψης.

«Αυτοί οι άνθρωποι είναι ξεδιάντροποι κλέφτες, δεν μπορώ να τους αποκαλέσω διαφορετικά», είπε ο Αμπουταλέμπ. Ωστόσο, ταραχές σημειώθηκαν και εκτός των μεγάλων αστικών κέντρων, σε περιοχές όπως το Τσβόλε, το Άλκμααρ, το Ντεν Μπος και το Χοορν, όπου πολλά αυτοκίνητα πυρπολήθηκαν, αλλά και το Χάρλεμ, όπου η αστυνομία δέχθηκε επίθεση με πέτρες.

Αξιωματούχοι δήλωσαν ότι οι εξεγερμένοι, οι οποίοι σύμφωνα με πληροφορίες χρησιμοποίησαν εφαρμογές κοινωνικών μέσων για να οργανωθούν, ήταν κατά μεγάλη πλειοψηφία έφηβοι. Οι ειδικοί αμφισβήτησαν το βαθμό στον οποίο πολλοί υποκινήθηκαν από την απαγόρευση της κυκλοφορίας στις 9 μ.μ., η οποία τέθηκε σε ισχύ το Σάββατο.

Ένας κορυφαίος Ολλανδός εγκληματολόγος, ο Χενκ Φερβέρντα, δήλωσε ότι οι ταραχές αφορούσαν «αρνητές του ιού, πολιτικούς διαδηλωτές και παιδιά που μόλις είδαν την ευκαιρία να εκτονωθούν, ενώθηκαν με άλλες ομάδες ταραχοποιών.»

Υπό το φως των γεγονότων των τελευταίων τριών νυχτών, είπε, οι γνήσιοι διαδηλωτές «θα πρέπει τώρα να σκεφτούν δύο φορές. Όσοι απομένουν είναι εκείνοι που επιδώκουν καθαρά τη βία. Θα πρέπει να λάβουν την τιμωρία που τους αξίζει.»

Ο Δήμαρχος του Χάρλεμ, Τζος Βίνεν, χαρακτήρισε τις ταραχές ως «σοβαρή διατάραξη της δημόσιας τάξης». Τα μέτρα κατά του κορονοϊού ήταν σκληρά για όλους, είπε: «Όλοι θέλουμε να είμαστε ελεύθεροι να κινηθούμε.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: READER

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!