Τετάρτη, 25 Νοεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ | [Reader]: Όχι, δεν πατάμε φρένο στις στροφές κύριε Πρωθυπουργέ
[Reader]: Όχι, δεν πατάμε φρένο στις στροφές κύριε Πρωθυπουργέ

[Reader]: Όχι, δεν πατάμε φρένο στις στροφές κύριε Πρωθυπουργέ

Νίκος Γιαννούλας

Καθώς ο αξιότιμος πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μας διαβεβαιώνει ότι ασκεί πολιτική αφού συμβουλευτεί τους ειδικούς, τότε θα μου επιτρέψει να του προσφέρω εντελώς δωρεάν τις ειδικές γνώσεις μου στην οδήγηση.

Αγαπητέ πρωθυπουργέ. Στις στροφές δεν πατάμε φρένο. Φρένο πατάμε πριν φτάσουμε στη στροφή, αν πρέπει να μειώσουμε την ταχύτητά μας. Το φρένο μέσα στη στροφή αλλάζει την κινητική κατάσταση του οχήματος, μεγάλο λάθος όταν αναζητάς τη μέγιστη πρόσφυση και ασφάλεια. Ταυτόχρονα μεταφέρει το βάρος εμπρός, στερώντας πρόσφυση από τον πίσω άξονα. Με την ταυτόχρονη επήρεια της αδράνειας του μεγάλου βάρους που έχει ένα αυτοκίνητο, οδηγούμαστε συνήθως στην απώλεια πρόσφυσης των πίσω τροχών, που είναι γνωστό ως υπερστροφή.

Κοντολογίς και συνοψίζοντας: Το φρένο μέσα στη στροφή επιτρέπεται μόνο σε πολύ χαμηλές ταχύτητες. Όσο αυτές ανεβαίνουν, τότε το φρένο στη στροφή είναι ο ασφαλέστερος τρόπος για να «αγοράσεις οικόπεδο» ή να «κόψεις ρόδα μυρωμένα» σύμφωνα με την αργκό του κλάδου των ειδικών δημοσιογράφων αυτοκινήτου. Σε απλά ελληνικά, να χάσεις τον έλεγχο.

Σε αυτό το σημείο, για να είμαι δίκαιος, οφείλω να υπενθυμίσω κ. Πρωθυπουργέ ότι λανθασμένες αντιλήψεις σαν τις δικές σας σχετικά με την οδήγηση, έστειλαν σε τόπο χλοερό από τροχαία ατυχήματα σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ:

  • 700 άτομα το 2018
  • 696 το 2019
  • 243 το πρώτο εξάμηνο του 2020, κατά το οποίο μάλιστα οι μετακινήσεις είχαν παγώσει επί μήνες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: READER

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!