Τρίτη, 1 Δεκεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Reader]: Νίκη για τον Ντόναλντ Τραμπ: Εγκρίθηκε ο διορισμός της Έιμι Κόνι Μπάρετ
[Reader]: Νίκη για τον Ντόναλντ Τραμπ: Εγκρίθηκε ο διορισμός της Έιμι Κόνι Μπάρετ

[Reader]: Νίκη για τον Ντόναλντ Τραμπ: Εγκρίθηκε ο διορισμός της Έιμι Κόνι Μπάρετ

Σε μία διαδικασία που τηρήθηκαν σε μεγάλο βαθμό οι κομματικές γραμμές η Μπάρετ διορίστηκε με οριακή πλειοψηφία (52 ψήφοι υπέρ έναντι 48 κατά). Η έγκριση του διορισμού της, δε, που πρακτικά είναι ισόβιος, σηματοδοτεί τη μεταβολή της ισορροπίας ισχύος στο Ανώτατο Δικαστήριο, όπου πλέον οι συντηρητικοί έχουν καθαρή υπεροχή.

Η προσθήκη της Μπάρετ, πολέμιας της άμβλωσης, στο Ανώτατο Δικαστήριο, καθώς και οι ευρύτερες αλλαγές στη σύνθεση των ομοσπονδιακών δικαστηρίων με τους διορισμούς συντηρητικών, προβάλλεται από αρκετούς Ρεπουμπλικάνους ως ένα από τα σημαντικότερα επιτεύγματα διαρκείας του Τραμπ, με τη συμβολή του επικεφαλής της Γερουσίας Μιτς Μακόνελ.

Αυτή «είναι μια ιστορική ημέρα για την Αμερική», είπε στην τελετή ο Τραμπ, που έχει διορίσει, με την Μπάρετ, τρία συντηρητικά μέλη στο Ανώτατο Δικαστήριο.

Κανένα μέλος του Ανωτάτου Δικαστηρίου δεν είχε διοριστεί τόσο κοντά στις εκλογές στην αμερικανική ιστορία μέχρι χθες.

«Η οικογένεια Μπάρετ κατέκτησε την καρδιά της Αμερικής», υποστήριξε ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος και χαρακτήρισε «πολύ ταιριαστό» ότι θα πληρώσει την κενή θέση που άφησε η Ρουθ Μπέιντερ Γκίνσμπεργκ, «αληθινή πρωτοπόρος για τις γυναίκες».

Με πληροφορίες από το Αθηναϊκό-Μακεδονικό πρακτορείο ειδήσεων – Φωτογραφία: twitter

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: READER

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!