Σάββατο, 24 Οκτωβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Reader]: Νέες προκλητικές δηλώσεις Ακάρ για «Oruc Reis»: Κάνουμε αθώες επιστημονικές εργασίες και μας επιτίθενται
[Reader]: Νέες προκλητικές δηλώσεις Ακάρ για «Oruc Reis»: Κάνουμε αθώες επιστημονικές εργασίες και μας επιτίθενται

[Reader]: Νέες προκλητικές δηλώσεις Ακάρ για «Oruc Reis»: Κάνουμε αθώες επιστημονικές εργασίες και μας επιτίθενται

Σε δηλώσεις που πραγματοποίησε σε εκδήλωση στη Στρατιωτική Ακαδημία για την έναρξη του νέου πανεπιστημιακού έτους ο Χουλουσί Ακάρ ανέφερε ότι «με αυτό που κάναμε (εννοεί τη Navtex)… εδώ διακυβεύονται τα θαλάσσια δικαιώματα, ενδιαφέροντα και συμφέροντά μας στο Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο, όπου διαθέτουμε θαλάσσιες δικαιοδοσίες, καταχωρημένες στον ΟΗΕ. Σε αυτές τις θαλάσσιες ζώνες προβαίνουμε σε απόλυτα επιστημονικές έρευνες και τεχνικές εργασίες, επομένως δεν αποτελούν απειλή για κανέναν.

«Ωστόσο, επιτίθενται στις ενέργειες που κάνουμε, τις καθόλα αθώες, επιστημονικές και τεχνικές εργασίες, και προβαίνουν σε κινήσεις που κλιμακώνουν την ένταση και κάθε είδους προκλητικές ενέργειες. Ελπίζουμε οι γείτονές μας να απόσχουν από τέτοιες ενέργειες. Με την κίνηση που κάναμε, θέλουμε να προστατεύσουμε -ως πολεμικό ναυτικό- τις επιστημονικές και τεχνικές εργασίες που διεξάγουμε».

Ο Τούρκος υπουργός Εθνικής Άμυνας υποστήριξε ότι το Πολεμικό Ναυτικό θα παράσχει -όπου χρειαστεί- την απαραίτητη συνοδεία και προστασία στα ερευνητικά σκάφη, ενώ τη νέα αποστολή του «Oruc Reis» στη Μεσόγειο επιχείρησε να την εντάξει στο πλαίσιο προγραμματισμένων δραστηριοτήτων.

«Το “Oruc Reis” θα συνεχίσει τις δραστηριότητές του, στο πλαίσιο των ερευνών που έχει διεξάγει μέχρι σήμερα, βάσει του σχεδίου και του προγράμματός του».

Πηγή: Sigmalive.com

Διαβάστε Ακόμα:

ΥΠΕΞ: Ευθεία απειλή κατά της ειρήνης η νέα τουρκική NAVTEX

Με αντί-Navtex απαντά η Αθήνα στην Άγκυρα

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: READER

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!