Τρίτη, 2 Ιουνίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Reader]: Νέες προκλήσεις Ερντογάν: Θα υπερασπιστούμε τα δικαιώματα μας σε Μεσόγειο, Αιγαίο και Κύπρο
[Reader]: Νέες προκλήσεις Ερντογάν: Θα υπερασπιστούμε τα δικαιώματα μας σε Μεσόγειο, Αιγαίο και Κύπρο

[Reader]: Νέες προκλήσεις Ερντογάν: Θα υπερασπιστούμε τα δικαιώματα μας σε Μεσόγειο, Αιγαίο και Κύπρο

Προκλητικές δηλώσεις έκανε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μετά το τέλος του υπουργικού συμβουλίου και λίγο αργότερα από την Κοινή Διακήρυξη των υπουργών Εξωτερικών της Κύπρου, της Αιγύπτου, της Γαλλίας, της Ελλάδας και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, η οποία καταδίκασε τις συνεχιζόμενες τουρκικές παράνομες δραστηριότητες στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη και στα χωρικά ύδατα της Κυπριακής Δημοκρατίας, καθώς αποτελούν σαφή παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου όπως αντανακλάται στη Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για το Δίκαιο της Θάλασσας.

«Θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε τα συμφέροντα και τα δικαιώματα μας στη Μεσόγειο, στο Αιγαίο, στην Κύπρο. Δεν θα αφήσουμε χώρο ούτε στο PKK ούτε στο FETO, αλλά ούτε στα αρμενικά και ελληνικά λόμπι όπως και ούτε στις εχθρικές δυνάμεις όπως και στις δυνάμεις του κακού πηγάζουν από χώρες το Κόλπου. Θα συνεχίσουμε να απογοητεύουμε εκείνους που πιστεύουν ότι θα καταρρεύσει η οικονομία μας», δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος.

Η Κοινή Διακήρυξη των υπουργών Εξωτερικών της Κύπρου, της Αιγύπτου, της Γαλλίας, της Ελλάδας και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων

  • Σε συνέχεια των προηγούμενων διαβουλεύσεων και του τακτικού συντονισμού μεταξύ της Αιγύπτου, της Κύπρου και της Ελλάδας με τη Γαλλία στο πλαίσιο του σχήματος «3 + 1», οι Υπουργοί Εξωτερικών του σχήματος πραγματοποίησαν τηλεδιάσκεψη στις 11 Μαΐου 2020 με τον ομόλογό τους από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα για να συζητήσουν σχετικά με τις πρόσφατες ανησυχητικές εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, καθώς και μια σειρά από περιφερειακές κρίσεις που απειλούν την ειρήνη και τη σταθερότητα στην περιοχή.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: READER

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!