Πέμπτη, 25 Φεβρουαρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Reader]: Νέα Ζηλανδία: Απομάκρυναν βουλευτή από την αίθουσα επειδή δεν φορούσε… γραβάτα
[Reader]: Νέα Ζηλανδία: Απομάκρυναν βουλευτή από την αίθουσα επειδή δεν φορούσε… γραβάτα

[Reader]: Νέα Ζηλανδία: Απομάκρυναν βουλευτή από την αίθουσα επειδή δεν φορούσε… γραβάτα

Μάλιστα, η συζήτηση στο κοινοβούλιο σχετικά με την ενδυμασία του κ. Waititi παραλίγο να «ξεφύγει», με τον Πρόεδρο της Βουλής να ζητά τελικά την απομάκρυνση του ηγέτη του κόμματος των Μαορί από την αίθουσα συζητήσεων.

Καθώς αποχωρούσε από την αίθουσα, ο κ. Waititi είπε: «Το θέμα δεν είναι οι γραβάτες αλλά η τεράστια πολιτιστική απόσταση που μας χωρίζει», ανέφεραν τοπικά ΜΜΕ

Ο κ. Waititi υποστήριξε ότι είχε επιλέξει να φορέσει στην αίθουσα την «επιχειρηματική ενδυμασία των Μαορί», ενώ ο Πρόεδρος της Βουλής Trevor Mallard, δήλωσε ότι επειδή αυτό δεν συμβαδίζει με τον ενδυματολογικό κώδικα, δεν θα του δοθεί το βήμα. Όταν ο κ. Waititi συνέχισε να προσπαθεί να πάρει τον λόγο, του ζητήθηκε να αποχωρήσει από την ολομέλεια.

Ο τρέχων κώδικας ένδυσης στην αίθουσα του κοινοβουλίου της Νέας Ζηλανδίας απαιτεί από όλους τους άντρες να φορούν γραβάτες. Ωστόσο, ο κ. Waititi αποφάσισε να μην φορέσει και ο λαιμός του ήταν αντίθετα διακοσμημένος με ένα κολιέ.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο κ. Waititi απομακρύνθηκε από την αίθουσα συζητήσεων του κοινοβουλίου της Νέας Ζηλανδίας λόγω της άρνησής του να ακολουθήσει τον ενδυματολογικό κώδικα. Πέρυσι ζητήθηκε από τον συν-ηγέτη του κόμματος των Μαορί να αποχωρήσει για τον ίδιο λόγο.

Ο κ. Waititi έχει περιγράψει στο παρελθόν τις γραβάτες ως «αποικιακές θηλιές».

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: READER

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!