Σάββατο, 24 Οκτωβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Reader]: Το ΝΑΤΟ ανακοίνωσε τη δημιουργία μηχανισμού αποκλιμάκωσης ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία
[Reader]: Το ΝΑΤΟ ανακοίνωσε τη δημιουργία μηχανισμού αποκλιμάκωσης ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία

[Reader]: Το ΝΑΤΟ ανακοίνωσε τη δημιουργία μηχανισμού αποκλιμάκωσης ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία

Συγκεκριμένα όπως ανακοίνωσε το ΝΑΤΟ μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα του, μετά από σειρά τεχνικών συναντήσεων μεταξύ των εκπροσώπων αντιπροσώπων της Ελλάδας και της Τουρκίας στα κεντρικά του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες, δημιουργήθηκε από σήμερα Πέμπτη (1 Οκτωβρίου) ένας διμερής στρατιωτικός μηχανισμός αποκλιμάκωσης. Ο μηχανισμός σχεδιάστηκε για να μειώσει τον κίνδυνο κάποιου ατυχήματος στην ανατολική Μεσόγειο και περιλαμβάνει τη δημιουργία ενός κόκκινου τηλεφώνου αποκλιμάκωσης, δηλαδή μίας απευθείας τηλεφωνικής γραμμής ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία για να διευκολυνθεί η αποκλιμάκωση σε θάλασσα και αέρα.

Οι τεχνικές συζητήσεις αποκλιμάκωσης ξεκίνησαν στις αρχές Σεπτεμβρίου μετά από πρωτοβουλία του Γενικού Γραμματέα του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, με επαφές υψηλού-επιπέδου ανάμεσα στις αντιπροσωπίες της Ελλάδας και της Τουρκίας.

«Καλωσορίζω τη δημιουργία ενός στρατιωτικού μηχανισμού αποκλιμάκωσης, που επετεύχθη μέσω της εποικοδομητικής δέσμευσης της Ελλάδας και της Τουρκίας στις αξίες του ΝΑΤΟ. Αυτός ο μηχανισμός ασφαλείας μπορεί να βοηθήσει στη δημιουργία χώρου για τις διπλωματικές προσπάθειες για να αντιμετωπιστεί η υποβόσκουσα διαφορά και είμαστε έτοιμοι να τον αναπτύξουμε περαιτέρω. Θα παραμείνω σε στενή επαφή και με τους δύο συμμάχους», αναφέρει στο μήνυμα του, για τη δημιουργία του μηχανισμού, ο Γενς Στόλτενμπεργκ.

Το ΝΑΤΟ έχει παίξει το ρόλου του μεσολαβητή για την αποκλιμάκωση στρατιωτικών εντάσεων ανάμεσα σε μέλη της συμμαχίας και κατά το παρελθόν.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: READER

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!