Τρίτη, 9 Μαρτίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Reader]: Μπουντρούμια και απάνθρωπα βασανιστήρια με τις ευλογίες… Πούτιν στην Ουκρανία
[Reader]: Μπουντρούμια και απάνθρωπα βασανιστήρια με τις ευλογίες… Πούτιν στην Ουκρανία

[Reader]: Μπουντρούμια και απάνθρωπα βασανιστήρια με τις ευλογίες… Πούτιν στην Ουκρανία

Οι καταγγελίες από ομάδες και οργανώσεις πολιτικών δικαιωμάτων τα τελευταία χρόνια όλο και πληθαίνουν για τα όσα συμβαίνουν στη νοτιοανατολική Ουκρανία, στις περιοχές του Ντόνετσκ και του Λουγκάνσκ, εκεί που έχει ανακηρυχτεί η Ομοσπονδιακή Πολιτεία της Νέας Ρωσίας.

Από το 2014 όταν και ξεκίνησαν οι εχθροπραξίες ανάμεσα στη Ρωσία και την Ουκρανία με φόντο την ανεξαρτητοποίηση των ρωσόφωνων περιοχών, της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ και της Λαϊκής Δημοκρατίας του Λουγκάνσκ περίπου 13.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους και 1,1 εκατ. έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τα σπίτια του, όμως τα επεισόδια είναι συνεχόμενα και το «τσεκούρι του πολέμου» δεν έχει θαφτεί.

Τις τελευταίες ημέρες ήρθαν στη δημοσιότητα νέες φωτογραφίες που δείχνουν τις εγκαταστάσεις ενός παλιού πυρηνικού εργοστασίου, οι οποίες, σύμφωνα με τις οργανώσεις, χρησιμοποιούνται ως μυστικές φυλακές που διοικούνται από υποστηρικτές του Πούτιν. Από αντάρτες και μισθοφόρους που πολέμησαν στο πλευρό των Ρώσων.

Όπως υποστηρίζεται περισσότεροι από 200 άνθρωποι, ανάμεσά τους και πολίτες, κρατούνται στις εγκαταστάσεις και έχουν υποστεί φρικτά βασανιστήρια.

Ο αποκαλούμενος ως
ο «The Maniac»
(πηγή: thesun.co.uk)

Αρχιβασανιστής φέρεται πως είναι ο «The Maniac» όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται με ό,τι μπορεί να σημαίνει αυτό. Την ταυτότητά του αποκάλυψε το Justice for Peace στο Donbas , μια συμμαχία 17 ουκρανικών οργανώσεων ανθρωπίνων δικαιωμάτων και τοπικών μέσων ενημέρωσης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: READER

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!