Τρίτη, 19 Ιανουαρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Reader]: Μόσιαλος για σχολεία: Τίποτα δεδομένο – Όλα εξαρτώνται από τα αποτελέσματα του lockdown
[Reader]: Μόσιαλος για σχολεία: Τίποτα δεδομένο – Όλα εξαρτώνται από τα αποτελέσματα του lockdown

[Reader]: Μόσιαλος για σχολεία: Τίποτα δεδομένο – Όλα εξαρτώνται από τα αποτελέσματα του lockdown

Όπως επισήμανε ο καθηγητής Πολιτικής της Υγείας Ηλίας Μόσιαλος, τα δεδομένα που θα λάβει υπόψη της η επιτροπή και η κυβέρνηση θα είναι των άμεσα προηγούμενων ημερών. Με βάση αυτά τα στοιχεία θα παρθεί και η τελική απόφαση για να επιστρέψουν οι μαθητές στα θρανία τους.

«Δεν πιστεύω ότι κανείς μπορεί να πάρει τέτοια απόφαση με διαφορετικά δεδομένα. Προφανώς αυτή η εκτίμηση ότι είναι δεδομένο το άνοιγμα των σχολείων βασίζεται σε μια άλλη εκτίμηση ότι το lockdown, όπως έχει επιβληθεί θα έχει τα επιθυμητά αποτελέσματα», επεσήμανε μιλώντας στον ΣΚΑΪ και τόνισε ότι εάν δεν τα έχει δεν μπορεί να επιμένει κανείς σε μια πολιτική η οποία αντιβαίνει στο τι είναι καλό να γίνει.

«Δεν θεωρείται τίποτα δεδομένο κατά την γνώμη μου. Η απόφαση υπάρχει ως δεδομένη φαντάζομαι με την προϋπόθεση ότι το lockdown που τώρα επεκτάθηκε θα έχει τα επιθυμητά αποτελέσματα» είπε.

Μέχρι τις 10/1 θα έχουμε τα στοιχεία για την πορεία της πανδημίας, μετά και την επιβολή του αυστηρότερου lockdown, σύμφωνα με τον κο Μόσιαλο.

Η κυβέρνηση, λαμβάνει υπ΄ όψιν της ευρύτερα δεδομένα, ειδικά για τα παιδιά, όπως η κοινωνική ένταξη, τα ψυχολογικά προβλήματα τα οποία μπορεί να προκύψουν και να είναι μακροχρόνια, εξήγησε

«Μια κυβέρνηση μπορεί να σταθμίζει και τα επιδημιολογικά δεδομένα αλλά και τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει ένα μακροπρόθεσμο κλείσιμο των σχολείων στην υγεία των παιδιών» συνόψισε.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: READER

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!