Σάββατο, 11 Ιουλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Reader]: Μόσιαλος: Δεν πιστεύω ότι θα έχουμε μεγάλο αριθμό εισαγόμενων κρουσμάτων το καλοκαίρι (vid)
[Reader]: Μόσιαλος: Δεν πιστεύω ότι θα έχουμε μεγάλο αριθμό εισαγόμενων κρουσμάτων το καλοκαίρι (vid)

[Reader]: Μόσιαλος: Δεν πιστεύω ότι θα έχουμε μεγάλο αριθμό εισαγόμενων κρουσμάτων το καλοκαίρι (vid)

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο καθηγητής Πολιτικής Υγείας στο London School of Economics, δήλωσε ότι «δεν περιμένουμε πάρα πολλά κρούσματα να μας έρθουν το επόμενο διάστημα», καθώς η πανδημία έχει τεθεί υπό έλεγχο στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες.

«Παίρνουμε ένα μεγάλο ρίσκο σαν χώρα με το να ανοίξουμε τα σύνορα και να ενθαρρύνουμε την τουριστική περίοδο. Δεν είμαστε μόνο εμείς που το κάνουμε αυτό, το κάνουν σχεδόν όλες οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και κυρίως οι χώρες της νότιας Ευρώπης που μπορούν να επωφεληθούν περισσότερο από την τουριστική περίοδο και τον τουρισμό γενικότερα», δήλωσε αρχικά ο Ηλίας Μόσιαλος.

Τώρα για το αν υπάρχει «πραγματικά μεγάλο πρόβλημα», ο κύριος Μόσιαλος επεσήμανε ότι «η πανδημία στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες με ορισμένες εξαιρέσεις είναι υπό σημαντικό έλεγχο. Δεν σημαίνει ότι έχει εξαλειφθεί, υπάρχουν κρούσματα καθημερινά αλλά ο αριθμός των θανάτων έχει μειωθεί σημαντικά στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ενώ αυξάνει ο αριθμός των κρουσμάτων σε ορισμένες από αυτές. Πλέον έχουμε μικρότερο αριθμό θανάτων γιατί όσοι ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες έχουν μάθει πλέον να προστατεύονται. Παίρνουν τα μέτρα τους. Παίρνουν τα μέτρα της φυσικής απόστασης, φοράνε μάσκα και προσέχουν τις συναναστροφές τους. Αυτό ήταν κάτι που σημαντικό που κερδίσαμε τους προηγούμενους μήνες. Επομένως αν δούμε τα στοιχεία πόσοι νόσησαν τους τελευταίους μήνες στην Ευρώπη, θα δούμε ότι επειδή ακριβώς υπήρχε μεγάλη προσοχή και τα lockdowns δούλεψαν στις περισσότερες χώρες, είναι λιγότερο από το 5% του πληθυσμού αυτοί που νόσησαν μέχρι τώρα», προσέθεσε ο καθηγητής.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: READER

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!