Τρίτη, 2 Μαρτίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Reader]: Μόσχα: Εσωτερική μας υπόθεση το θέμα Ναβάλνι, παράνομες οι εκδηλώσεις διαμαρτυρίας
[Reader]: Μόσχα: Εσωτερική μας υπόθεση το θέμα Ναβάλνι, παράνομες οι εκδηλώσεις διαμαρτυρίας

[Reader]: Μόσχα: Εσωτερική μας υπόθεση το θέμα Ναβάλνι, παράνομες οι εκδηλώσεις διαμαρτυρίας

«Πρόκειται για απολύτως εσωτερική υπόθεση και δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να αναμειχθεί σε αυτήν», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, καταγγέλλοντας παράλληλα τις «ανησυχητικές» εκκλήσεις του Ναβάλνι προς τους υποστηρικτές του να κατέβουν στους δρόμους για να διαμαρτυρηθούν.

Ωστόσο πρόσθεσε ότι το Κρεμλίνο δεν φοβάται τις μαζικές εκδηλώσεις διαμαρτυρίας.

Ο Αλεξέι Ναβάλνισυνελήφθη την Κυριακή , μόλις πάτησε το πόδι του στη Ρωσία από την Γερμανία, όπου μεταφέρθηκε δηλητηριασμένος από νευροτοξικό παράγοντα τύπου Νόβιτσοκ. Εχει τεθεί σε κράτηση 30 ημερών εν αναμονή δίκης για παραβίαση των όρων αναστολής ποινής του.

Η Λιθουανία, η Εσθονία και η Λετονία ζήτησαν από τους υπουργούς Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ενωσης να συζητήσουν την επιβολή κυρώσεων κατά της Ρωσίας για την μεταχείριση του Αλεξέι Ναβάλνι, ενώ το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και ο σύμβουλος του Τζο Μπάιντεν ζήτησαν την απελευθέρωσή του.

Ο Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε ότι ο Ναβάλνι πρέπει να λογοδοτήσει για την παραβίαση των όρων της αναστολής ποινής φυλάκισης που του έχει επιβληθεί και απέρριψε ως «ανοησίες» την ιδέα ότι ο Βλαντίμιρ Πούτιν φοβάται τον Αλεξέι Ναβάλνι.

Ετοιμάζονται συγκεντρώσεις, έγιναν συλλήψεις

Κάθε διαδήλωση απαιτεί άδεια των ρωσικών αρχών. Εξάλλου, σε ένα μεγάλο τμήμα της ρωσικής επικράτειας, και στην Μόσχα, οι μαζικές συγκεντρώσεις απαγορεύονται εξαιτίας της πανδημίας.

Συνεργάτης του Αλεξέι Ναβάλνι, ο Λεονίντ Βολκόφ, δήλωσε ότι δεν πρόκειται να κατατεθεί καμία αίτηση για άδεια πραγματοποίησης συγκέντρωσης, καθώς οι Ρώσοι έχουν το συνταγματικό δικαίωμα να διαδηλώνουν.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: READER

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!