Τετάρτη, 15 Ιουλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Reader]: Μητσοτάκης: Η Τουρκία να σταματήσει προκλητικές ενέργειες – Μπορέλ: Τα ελληνικά είναι ευρωπαϊκά σύνορα
[Reader]: Μητσοτάκης: Η Τουρκία να σταματήσει προκλητικές ενέργειες – Μπορέλ: Τα ελληνικά είναι ευρωπαϊκά σύνορα

[Reader]: Μητσοτάκης: Η Τουρκία να σταματήσει προκλητικές ενέργειες – Μπορέλ: Τα ελληνικά είναι ευρωπαϊκά σύνορα

Συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου, είχαν ο πρωθυπουργός και ο ύπατος εκπρόσωπος της ΕΕ για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής, Ζοζέπ Μπορέλ.

Η συνάντηση έγινε σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα, ενώ με τον Ζοζέπ Μπορέλ να κάνει ξεκάθαρη δήλωση στήριξης της Ελλάδας τονίζοντας πως τα εξωτερικά σύνορας της Ελλάδας είναι και σύνορα της Ευρώπης «που φυλάσσονται με μεγάλη αποφασιστικότητα» αλλά και ότι η στήριξη της ΕΕ προς την Ελλάδα θα είναι διαρκής όπως εκδηλώθηκε -με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο- και τον περασμένο Μάρτιο στον Έβρο.

«Είναι πολύ σημαντικό ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση βρίσκεται στο πλευρό της Ελλάδας καθώς υπερασπίζεται τα κυριαρχικά της δικαιώματα» επεσήμανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. «Είμαστε αποφασισμένοι να προστατεύσουμε τα Ελληνικά και Ευρωπαϊκά εξωτερικά σύνορα» τόνισε από την πλευρά του ο κ. Μπορέλ.

Λίγες ώρες μετά την επίσκεψή του στις Καστανιές, ο κ. Μπορέλ σημείωσε ότι είναι καθήκον του να επισκέπτεται την Ελλάδα, επαναβεβαιώνοντας πως η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι δεσμευμένη στην προστασία της κυριαρχίας της χώρας μας.

Ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ αναφέρθηκε στην κατάσταση στον Έβρο, στις υπερπτήσεις τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών και τις εξαγγελίες της Τουρκίας για διενέργεια παράνομων γεωτρήσεων. Σημείωσε ότι μία από τις αποστολές του είναι η προάσπιση των συμφερόντων και των δικαιωμάτων της Ένωσης, της Ελλάδας και της Κύπρου, όπως και η οικοδόμηση ενός ελάχιστου επιπέδου διαλόγου και εμπιστοσύνης με την Άγκυρα.

«Πάντοτε επιδιώκουμε μία εποικοδομητική σχέση με τους γείτονές μας, ειδικά την Τουρκία. Η εμπιστοσύνη είναι δρόμος διπλής κατεύθυνσης και για να αρχίσει η οικοδόμηση εμπιστοσύνης είναι σημαντικό η Τουρκία να σταματήσει προκλητικές ενέργειες που ξεκάθαρα παραβιάζουν τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας και, φυσικά, επίσης τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κύπρου», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: READER

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!