Δευτέρα, 13 Ιουλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Reader]: Ο Μητσοτάκης στη μάχη για τα ευρωπαϊκά κονδύλια – Το μπλοκ των «σκληρών» απέναντι στις επιχορηγήσεις
[Reader]: Ο Μητσοτάκης στη μάχη για τα ευρωπαϊκά κονδύλια – Το μπλοκ των «σκληρών» απέναντι στις επιχορηγήσεις

[Reader]: Ο Μητσοτάκης στη μάχη για τα ευρωπαϊκά κονδύλια – Το μπλοκ των «σκληρών» απέναντι στις επιχορηγήσεις

Συμφωνία σε αυτή τη συνεδρίαση της Συνόδου δεν θα πρέπει να αναμένεται. Γίνεται με τηλεδιάσκεψη, άλλωστε, ενώ είναι σαφές ότι τέτοιες συμφωνίες γίνονται κατά βάση δια ζώσης, μιας και πολλές φορές απαιτούνται παρασκηνιακές συναντήσεις και συνεννοήσεις ή και τετ-α-τετ μεταξύ ηγετών, για να βρεθεί η χρυσή τομή. Αυτό είναι σαφές ότι δεν γίνεται μέσω τηλεδιάσκεψης. Υπό αυτό το πρίσμα, θεωρείται πιθανό να επιτευχθεί μια συμφωνία ως τις 9/10 Ιουλίου, όταν και προγραμματίζεται να λάβει χώρα η Σύνοδος Κορυφής στις Βρυξέλλες, με φυσική παρουσία. Και, αν δεν καταστεί εφικτή ως τότε μια συμφωνία, λέγεται ότι και μια νέα Σύνοδος θα μπορούσε να γίνει, περί τις 20 Ιουλίου, προκειμένου να κλειδώσει εκεί. Οι περισσότεροι, όμως, εκτιμούν ότι το πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου είναι ένα ρεαλιστικό περιθώριο για μια συμφωνία.

Η Ε.Ε. παρουσιάζεται έτι μια φορά διχασμένη. Απέναντι στο μέτωπο Γαλλίας-Γερμανίας και των υπολοίπων χωρών που στηρίζουν την πρόταση Φον Ντερ Λάιεν, της Ελλάδας συμπεριλαμβανομένης, υπάρχει μια ετερόκλητη ομάδα διαφωνούντων. Πρωταγωνιστικό ρόλο διαδραματίζουν οι «Φειδωλοί», ήτοι Ολλανδία, Δανία, Αυστρία, Φινλανδία και Σουηδία, ενώ καίριας σημασίας είναι και η στάση της Ουγγαρίας, με τον Βίκτορ Όρμπαν σε γραμμή σύγκρουσης με το ΕΛΚ. Από κοντά είναι και η Τσεχία με την Πολωνία, ενώ επιφυλάξεις εκφράζουν και Βαλτικές χώρες, όπως η Λιθουανία. Προβληματισμούς έχουν το Βέλγιο, αλλά και το Λουξεμβούργο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: READER

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!