Δευτέρα, 30 Νοεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Reader]: Μητσοτάκης: Συμμαχία Ελλάδας-Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων για οικονομία, άμυνα και εξωτερική πολιτική
[Reader]: Μητσοτάκης: Συμμαχία Ελλάδας-Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων για οικονομία, άμυνα και εξωτερική πολιτική

[Reader]: Μητσοτάκης: Συμμαχία Ελλάδας-Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων για οικονομία, άμυνα και εξωτερική πολιτική

«Ελλάδα και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα διαμορφώνουν πια ένα πλαίσιο μιας στρατηγικής συμμαχίας η οποία εκτείνεται όχι μόνο στους τομείς της οικονομικής συνεργασίας, αλλά και στους τομείς της συνεργασίας στην Άμυνα και στην Εξωτερική Πολιτική» σημείωσε ο πρωθυπουργός.

«Οι προοπτικές για περαιτέρω εμβάθυνση των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών είναι πολλές και σημαντικές. Υπάρχει πια ένας ξεκάθαρος οδικός χάρτης για το πώς μπορεί οι σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών να γίνουν ακόμα πιο στενές. Οι δύο χώρες μας αντιμετωπίζουν τις προκλήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο μέσα από την ίδια οπτική γωνία. Παραμένουν προσηλωμένες στην ειρηνική διευθέτηση των διαφορών και στο σεβασμό στο Διεθνές Δίκαιο. Θέλω, επίσης, να τονίσω ότι η επίσκεψη αυτή στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα είναι ακόμα ένα βήμα στα πλαίσια της ενεργητικής εξωτερικής πολιτικής που αναπτύσσει η χώρα μας τον τελευταίο χρόνο. Μια ενεργητική εξωτερική πολιτική η οποία έχει καταστήσει τη χώρα μας μια ήρεμη δύναμη σταθερότητας, ασφάλειας και ευημερίας στην Ανατολική Μεσόγειο», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

Διαβάστε Ακόμα

Κατέθεσε στεφάνι στο Πολυτεχνείο ο Κυριάκος Μητσοτάκης: «Προτεραιότητα η προστασία της δημόσιας υγείας»

Συνάντηση Μητσοτάκη – Ιερώνυμου στην Αρχιεπισκοπή: Στο χέρι μας να κάνουμε Χριστούγεννα με εκκλησίες ανοιχτές

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: READER

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!