Κυριακή, 25 Οκτωβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Reader]: Μητσοτάκης: Η ΕΕ πρέπει να εφαρμόσει τις αποφάσεις της απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα
[Reader]: Μητσοτάκης: Η ΕΕ πρέπει να εφαρμόσει τις αποφάσεις της απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα

[Reader]: Μητσοτάκης: Η ΕΕ πρέπει να εφαρμόσει τις αποφάσεις της απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα

Στην ατζέντα της Συνόδου Κορυφής της Ε.Ε. της Παρασκευής (15/10), θα συζητηθεί το θέμα της τουρκικής προκλητικότητας, όπως ανέφερε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης προσερχόμενος στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.

Ακόμα τόνισε ότι « Θα έχω την ευκαιρία να ενημερώσω τους συναδέλφους μου για τις νέες προκλήσεις της Τουρκίας απέναντι στην Ελλάδα και απέναντι στην Κύπρο» και κατεληξε καλώντας την Ε.Ε. να εφαρμόσει τις αποφάσεις που έχει λάβει εάν η Τουρκία συνεχίσει την προκλητική και επιθετική της στάση.

«Η Τουρκία φαίνεται να παραμένει συνεπής στην προκλητική της και επιθετική της συμπεριφορά. Την ίδια συνέπεια επιβάλλεται να επιδείξει και η Ευρωπαϊκή Ένωση, ως προς την εφαρμογή των αποφάσεων που η ίδια έχει λάβει, προκειμένου η συμπεριφορά αυτή -εφόσον συνεχιστεί- να έχει τις ανάλογες συνέπειες».

Αναλυτικά το μήνυμα του πρωθυπουργού

«Η προγραμματισμένη ημερήσια διάταξη της Συνόδου Κορυφής αφορούσε πρωτίστως το Brexit και την Κλιματική αλλαγή. Δυστυχώς όμως, η επικαιρότητα μας υποχρεώνει να προσθέσουμε και άλλα θέματα τα οποία θα χρειαστεί να συζητήσουμε.
Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι, συνολικά, στην Ευρώπη βρισκόμαστε μπροστά σε ένα δεύτερο κύμα της επιδημίας του CΟVID. Η Ελλάδα σε σχέση με τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες τα πηγαίνει, ακόμα, αρκετά καλύτερα. Θα χρειαστεί, όμως, απόλυτη συνέπεια στην εφαρμογή των μέτρων που έχουν εξαγγείλει οι ειδικοί.

Θέλω, επίσης, να επισημάνω ότι εφόσον οι ειδικοί μας υποδείξουν την ανάγκη να πάρουμε πρόσθετα μέτρα τοπικού -το ξανατονίζω- τοπικού χαρακτήρα, δεν θα διστάσουμε να το κάνουμε για να περιορίσουμε την όποια τοπική διασπορά της επιδημίας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: READER

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!