Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Reader]: Μητσοτάκης για την επένδυση της Microsoft: Τολμηρό άλμα στο μέλλον – Η Ελλάδα αναβαθμίζεται ως επενδυτικός προορισμός
[Reader]: Μητσοτάκης για την επένδυση της Microsoft: Τολμηρό άλμα στο μέλλον – Η Ελλάδα αναβαθμίζεται ως επενδυτικός προορισμός

[Reader]: Μητσοτάκης για την επένδυση της Microsoft: Τολμηρό άλμα στο μέλλον – Η Ελλάδα αναβαθμίζεται ως επενδυτικός προορισμός

Όπως είπε ο πρωθυπουργός, «το γεγονός που γιορτάζουμε σήμερα έχει μια άλλη διάσταση. Η ίδρυση ενός υπερσύγχρονου data center αυτομάτως αναβαθμίζει τη χώρα μας ως επενδυτικό προορισμό. Οι αναλυτές θα μιλήσουν για ένα συνολικό όφελος που θα ξεπερνά το 1 δισ. Όμως το κέρδος πολλαπλασιάζεται εάν προστεθεί ο εκσυγχρονισμός και η ανταγωνιστικότητα για μικρομεσαίες επιχειρήσεις».

Ο κ. Μητσοτάκης μίλησε για «τολμηρό άλμα στο μέλλον» και είπε ότι θα είναι «νικητές οι Έλληνες της 4ης βιομηχανικής επανάστασης. Σε άλλες εποχές, τρεις γιγαντιαίοι σταθμοί αποθήκευσης θα έμοιαζαν με ένα φανταστικό σενάριο».

Είπε δε ότι αυτές οι εκτάσεις που είναι συμβατές με τα δίκτυα της Microsoft, έχουν βρεθεί στην Αττική.

«Πάνω από 1 δισ. το όφελος για την οικονομία»

Πρόσθεσε ότι «η χώρα μας θα είναι μια από τις λίγες στον κόσμο που φιλοξενούν τέτοια Data Centers» και δήλωσε αισιόδοξος ότι θα υπάρξει θετικός αντίκτυπος στην απασχόληση, τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, την επιστημονική έρευνα και την ανακοπή της «διαρροής εγκεφάλων» (brain drain).

Εκτίμησε δε ότι το όφελος για την ελληνική οικονομία θα είναι πάνω από 1 δισ. σε βάθος δεκαετίας.

Είναι σημαντικό, όπως είπε, να αποθηκεύονται με ασφάλεια μεγάλοι όγκοι δεδομένων στην ίδια τη χώρα μας, κάτι σημαντικό για το Δημόσιο και τους πολίτες, το οποίο αναμένεται στην πορεία να φέρει μεγαλύτερες ταχύτητες μεταφοράς δεδομένων και χαμηλότερο κόστος, χάρη στην παραμονή των δεδομένων στην Ελλάδα.

Ο κ.Μητσοτάκης τόνισε ότι ξεπεράστηκαν γρήγορα όλα τα γραφειοκρατικά εμπόδια για την υλοποίηση της επένδυσης και ευχαρίστησε τα συναρμόδια υπουργεία Ανάπτυξης και Επενδύσεων και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, καθώς και τον οικονομικό σύμβουλό του Αλέξη Πατέλη, για τη συμβουλή τους.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: READER

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!