Τρίτη, 27 Οκτωβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Reader]: Μητσοτάκης: Δεν θα συζητήσουμε υπό αυτές τις συνθήκες – Μαας: Προκλητικές οι ενέργειες της Τουρκίας
[Reader]: Μητσοτάκης: Δεν θα συζητήσουμε υπό αυτές τις συνθήκες – Μαας: Προκλητικές οι ενέργειες της Τουρκίας

[Reader]: Μητσοτάκης: Δεν θα συζητήσουμε υπό αυτές τις συνθήκες – Μαας: Προκλητικές οι ενέργειες της Τουρκίας

«Ο υπουργός Τσαβούσογλου είχε πει στον υπουργό Δένδια πριν από μια εβδομάδα ότι η Τουρκία θα προσκαλούσε την Ελλάδα για διερευνητικές επαφές. Και αντί για διερευνητικές επαφές έχουμε το Oruc Reis στην ελληνική υφαλοκρηπίδα. Προφανώς δεν θα συζητήσουμε υπό αυτές τις συνθήκες. Προσφέραμε στην Τουρκία μια πολύ σαφή επιλογή στην πρόσφατη Σύνοδο Κορυφής: μια ανανεωμένη εταιρική σχέση ή συνέπειες, σε περίπτωση που συνεχιστεί η επιθετική συμπεριφορά. Και φαίνεται πως η Τουρκία έχει διαλέξει τη δεύτερη οδό», είπε μεταξύ άλλων ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος επικαλέστηκε την παράγραφο 21 του πρόσφατου ανακοινωθέντος της Συνόδου Κορυφής πριν από μερικές μέρες.

Με τη σειρά του, ο Χάικο Μαας χρησιμοποίησε σκληρή γλώσσα για την Τουρκία και ευθυγραμμίστηκε με τις ελληνικές θέσεις.

«Αυτά που έχουμε δε τις τελευταίες μέρες από την τουρκική μεριά και με το άνοιγμα του παραλιακού μετώπου στα Βαρώσια, αλλά και με την επαναφορά του Oruc Reis στη θάλασσα, αντιβαίνουν πλήρως στο πνεύμα όσων είχαμε συμφωνήσει. Είδαμε ότι όλα αυτά δεν έχουν καμία σχέση με το πνεύμα της κατανόησης και της αμοιβαίας εμπιστοσύνης που θα έπρεπε να έχουμε. Ούτε υπάρχει η ατμόσφαιρα, η οποία θα άρμοζε για την αποκλιμάκωση με διπλωματικό τρόπο αυτής της κρίσης», είπε ο κ. Μαας. «Γι’ αυτό έχω πολλή κατανόηση για το γεγονός ότι στην Ελλάδα υπάρχει όχι απλά ενόχληση, αλλά εκνευρισμός.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: READER

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!