Κυριακή, 11 Απριλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Reader]: Μια συγκλονιστική εξομολόγηση: Αυτά είναι τα στάδια που βιώνει μια γυναίκα μετά το βιασμό
[Reader]: Μια συγκλονιστική εξομολόγηση: Αυτά είναι τα στάδια που βιώνει μια γυναίκα μετά το βιασμό

[Reader]: Μια συγκλονιστική εξομολόγηση: Αυτά είναι τα στάδια που βιώνει μια γυναίκα μετά το βιασμό

Η περιγραφή του πόνου που βίωσε, της απόγνωσης, των επιπτώσεων που είχε ο βιασμός της στην πνευματική της υγεία και τις σχέσεις της αλλά και της τραυματικής της εμπειρίας στο δικαστήριο συγκλονίζουν.

«Απλά έβαλα τα κλάματα στο γραφείο»

Η Μάρθα προτιμά τον όρο «επιζήσασα από βιασμό» αντί για «θύμα βιασμού»

«Η λέξη “επιζών” έχει μέσα της ένα μεγαλείο, είναι πιο ενδυναμωτική ενώ η λέξη “θύμα” σημαίνει ευάλωτος» εξηγεί στο BBC. «Κάποιες φορές βέβαια δεν μου αρέσει ούτε το “επιζήσασα” γιατί δηλώνει ότι είσαι καλύτερα από ο,τι είσαι στην πραγματικότητα» προσθέτει.

«Αμέσως μετά τον βιασμό έτρεμα. Δεν θυμάμαι τίποτα από την επόμενη ημέρα. Απλά πήγα στη δουλειά. Λίγες μέρες αργότερα συνάντησα έναν φίλο, του είπα τι είχε συμβεί, του είπε ότι είχα πει “όχι” στον δράστη και δεν σταμάτησε. Ο φίλος μου με αγκάλιασε και μου είπε ότι με είχαν βιάσει» συγκλονίζει η Μάρθα.

«Έχασα τη γη κάτω από τα πόδια μου και το απέρριψα σαν σκέψη. Είχα μόλις βγει από έναν χωρισμό και πονούσα ήδη. Όμως μια εβδομάδα μετά, ήμουν στο γραφείο, έβαλα τα κλάματα και είπα σε μία φίλη ότι είχα βιαστεί. Αυτή ήταν η πρώτη φορά που το ξεστόμισα» εξομολογείται.

«Η δυσάρεστη εμπειρία της αναφοράς του βιασμού»

Η Μάρθα, με την παρότρυνση της συναδέλφου στην οποία εξομολογήθηκε το βιασμό της, πήγε αμέσως στο αστυνομικό τμήμα για να το αναφέρει.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: READER

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!