Πέμπτη, 1 Οκτωβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Reader]: «Μια πόλη κάτω από τις γέφυρες»: Πώς ζουν οι άστεγοι της Αθήνας (pics)
[Reader]: «Μια πόλη κάτω από τις γέφυρες»: Πώς ζουν οι άστεγοι της Αθήνας (pics)

[Reader]: «Μια πόλη κάτω από τις γέφυρες»: Πώς ζουν οι άστεγοι της Αθήνας (pics)

Αντιθέτως διαθέτει τόσες δομές φιλοξενίας και τόσα εγκαταλελειμμένα ακίνητα στο κέντρο που σε καμία περίπτωση δεν δικαιολογείται να ζουν δεκάδες άνθρωποι υπό αυτές τις άθλιες συνθήκες.

Συγκεκριμένα, όπως κατέγραψε στο φωτορεπορτάζ του, το Reader.gr, στον Άγιο Βασίλειο στον Ταύρο κάτω από την γέφυρα και διαγωνίως απέναντι από την κεντρική είσοδο του Ναού, ο άστεγος έχει τοποθετήσει κανονικό κρεβάτι, κομοδίνο και την καρέκλα του. Το σκηνικό δίνει την ψευδαίσθηση ότι βρίσκεσαι σε κανονικό δωμάτιο, καθώς έχει στρώσει με κλινοσκέπασμα το κρεβάτι και έχει περιποιηθεί τον περιβάλλοντα χώρο.

Λίγο πιο πέρα, πίσω από τον Προφήτη Δανιήλ στο Μεταξουργείο, ένας πιο ευρηματικός έφτιαξε το καταλύματα του πάνω στην κυκλική σκάλα που οδηγεί στην λ. Καβάλας. Επίσης, κοντά στον σταθμό Λαρίσης στο ύψος της τροχαίας δυο μεσήλικες έχουν «απλώσει» το σπίτι τους στο ίσκιο ενός πεύκου, παρκάροντας δίπλα την μηχανή τους. Το θετικό για αυτούς είναι ότι μικρό πάρκο διαθέτει τρεχούμενο και πόσιμο νερό, άρα ικανοποιούν τις βασικές τους ανάγκες χωρίς να χρειαστεί να μετακινηθούν.

Τέλος, σε μία από τις γέφυρες που οδηγούν στην εθνική οδό, οι «κάτοικοι», χρησιμοποιώντας παλέτες, ξύλα, χαρτόκουτα και σεντόνια, έχουν φτιάξει «σπιτάκια», το ένα δίπλα στο άλλο. Όπως αναφέρουν οι ίδιοι, μένουν αρκετό καιρό στα σημεία αυτά, γεγονός που αν μη τι άλλο δείχνει την πλήρη αδιαφορία των κοινωνικών υπηρεσιών για την υγιεινή και την καθημερινότητα τους.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: READER

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!