Κυριακή, 29 Νοεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Reader]: «Μάσκα παντού»: Φωτογραφίες από την πρώτη ημέρα εφαρμογής των νέων μέτρων στην Αθήνα
[Reader]: «Μάσκα παντού»: Φωτογραφίες από την πρώτη ημέρα εφαρμογής των νέων μέτρων στην Αθήνα

[Reader]: «Μάσκα παντού»: Φωτογραφίες από την πρώτη ημέρα εφαρμογής των νέων μέτρων στην Αθήνα

Υπενθυμίζεται ότι από τις 6 το πρωί η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, ενώ από τα ξημερώματα της Κυριακής θα τεθεί σε ισχύ και η απαγόρευση της κυκλοφορίας από τις 00.30 μέχρι τις 05.00.

Οι Αθηναίοι, όπως φαίνεται στις φωτογραφίες, στην πλειονότητά τους φορούν μάσκα στο δρόμο, στις λαϊκές αγορές και τα ψώνια τους.

Σε ποιες περιοχές ισχύουν τα νέα μέτρα

Τα νέα μέτρα ισχύουν για τις περιφερειακές ενότητες που εντάσσονται σύμφωνα με τον Χάρτη υγειονομικής ασφάλειας και προστασίας για την λοίμωξη Covid-19, στο επίπεδο 3 (Αυξημένης Επιτήρησης) («πορτοκαλί» περιοχές) και στο επίπεδο 4 (Αυξημένου Κινδύνου) («κόκκινες περιοχές»)

Στο επίπεδο 4 (Αυξημένου Κινδύνου) εντάσσονται οι Π.Ε Καστοριάς, Κοζάνης, ενώ ανάμεσα στις περιφερειακές ενότητες που βρίσκονται στο επίπεδο 3, (Αυξημένης Επιτήρησης) είναι η περιφέρεια της Αττικής και της Θεσσαλονίκης.

Παράλληλα σύμφωνα με διευκρινίσεις που έδωσε χθες ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς,από την υποχρεωτική χρήση μάσκας εξαιρούνται όσοι συμμετέχουν σε ομαδική ή ατομική άσκηση σε εσωτερικό και εξωτερικό χώρο καθώς και οι οδηγοί αυτοκινήτων είτε μόνοι τους είτε με συγγενικά πρόσωπα α’ βαθμού. Επιπλέον δεν είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας κατά τη διάρκεια της γυμναστικής για τους μαθητές στα σχολεία. Ακόμη, όσον αφορά τα καταστήματα εστίασης και υγειονομικού ενδιαφέροντος οι πολίτες όταν τα επισκέπτονται θα μπορούν να αφαιρούν τη μάσκα τους μόνο όταν καθίσουν στο τραπέζι.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: READER

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!