Δευτέρα, 30 Μαρτίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Reader]: «Μας συμφέρει η Χάγη;» – Μπακογιάννη, Κατρούγκαλος, Παπανδρέου απαντούν
[Reader]: «Μας συμφέρει η Χάγη;» – Μπακογιάννη, Κατρούγκαλος, Παπανδρέου απαντούν

[Reader]: «Μας συμφέρει η Χάγη;» – Μπακογιάννη, Κατρούγκαλος, Παπανδρέου απαντούν

Υπέρ της ενεργητικής πολιτικής, του διαλόγου και των πρωτοβουλιών στις σχέσεις μας με την Τουρκία τάχθηκε η Ντόρα Μπακογιάννη στην εκδήλωση που διοργάνωσε το ΕΛΙΑΜΕΠ με θέμα το ερώτημα: «Μας συμφέρει η Χάγη;». Η πρώην υπουργός Εξωτερικών, έκανε έκκληση για εθνική ενότητα και σοβαρότητα καθώς «τα γεωστρατηγικά δεδομένα έχουν αλλάξει, η Τουρκία έχει αλλάξει» και «πρέπει να αναπροσαρμόσουμε την πολιτική μας στα νέα δεδομένα».

«Έχουμε δύο επιλογές» είπε: «Την αρχή της ενεργητικής πολιτικής και του διαλόγου και δεύτερον την αμυντική διαχειριστική πολιτική». «Εγώ πιστεύω», τόνισε, ότι «πρέπει να λύσουμε τις διαφορές μόνον με την πολιτική. Προϋπόθεση είναι σαφώς η ισχυρή μας άμυνα, αλλά είναι μείζον λάθος αν αντί να προσπαθήσουμε εμείς, να περιμένουμε από τρίτους να μας επιβάλουν να καθίσουμε στο τραπέζι. Εμείς πρέπει να έχουμε την πρωτοβουλία των κινήσεων»,

Αναφερόμενη στη Χάγη, κατήγγειλε «τον διχαστικό, απλουστευτικό και λαϊκιστικό λόγο που ακούγεται τελευταία», σημειώνοντας ότι «εκτός από την άμυνά μας και τις συμμαχίες το μεγάλο μας όπλο είναι το διεθνές δίκαιο». «Γράφεται ότι αν πιστεύεις στην προσφυγή στη Χάγη είσαι μειοδότης. Αυτό αδυνατίζει την ουσία. Η Ελλάδα που πιστεύει στο διεθνές δίκαιο τι θα κερδίσει με τη μη αποδοχή της Χάγης; Έχουμε την άμυνά μας, τις συμμαχίες μας αλλά το μεγάλο όπλο είναι το Διεθνές Δίκαιο», είπε χαρακτηριστικά.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: READER

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!