Πέμπτη, 26 Νοεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Reader]: Lockdown – Μητσοτάκης: Γιατί πήραμε τώρα την απόφαση
[Reader]: Lockdown – Μητσοτάκης: Γιατί πήραμε τώρα την απόφαση

[Reader]: Lockdown – Μητσοτάκης: Γιατί πήραμε τώρα την απόφαση

«Για λόγους τους οποίους δεν είμαστε σίγουροι ότι κατανοούμε απόλυτα, υπήρξε εκθετική αύξηση των κρουσμάτων την τελευταία εβδομάδα. Κάτι άλλαξε δραματικά την τελευταία εβδομάδα» εξήγησε αρχικά ο πρωθυπουργός.

«Δεν έχουμε το περιθώριο να περιμένουμε έναν μήνα. Για παρατεταμένο χρονικό διάστημα, τα ενδιάμεσα μέτρα που πήραμε, είχαν αποδώσει καθώς και οι νοσηλείες στις ΜΕΘ ήταν διαχειρίσιμες όπως και οι εισαγωγές στα νοσοκομεία» συνέχισε.

«Μπορεί η εκθετική αύξηση των κρουσμάτων να σχετίζεται με τον καιρό ή με τη μεγαλύτερη μεταδοτικότητα του δεύτερου κύματος» κατέληξε ο πρωθυπουργός.

Τσιόδρας: Είμαστε έκπληκτοι με τη φοβερή ταχύτητα μετάδοσης

«Έκπληκτοι διαπιστώνουμε τη φοβερή ταχύτητα μετάδοσης τις τελευταίες ημέρες» είπε παίρνοντας το λόγο ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας.

«Εργασίες από το εξωτερικό δείχνουν μετάλλαξη που έχει κρατήσει από τον Ιούνιο και μετά που ίσως να σχετίζεται με μεγαλύτερη μεταδοτικότητα. Δεν το είδαμε το καλοκαίρι, γιατί υπάρχει μια επίδραση του κλίματος, θα περιμένουμε περισσότερα δεδομένα. Μας εκπλήσσει πάντως η αυξημένη μεταδοτικότητα» επανέλαβε.

«Χθες όταν μας παρουσιάστηκαν τα δεδομένα από τον υπουργό, ανησυχήσαμε πάρα πολύ και υιοθετήσαμε την εισήγηση που είναι αυστηρή αλλά με μαθηματική ακρίβεια θα οδηγήσει στη μείωση» κατέληξε ο κ. Τσιόδρας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: READER

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!