Δευτέρα, 23 Νοεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Reader]: Lockdown: Οι εκδότες ζητούν με επιστολή στον πρωθυπουργό να μείνουν ανοικτά τα βιβλιοπωλεία
[Reader]: Lockdown: Οι εκδότες ζητούν με επιστολή στον πρωθυπουργό να μείνουν ανοικτά τα βιβλιοπωλεία

[Reader]: Lockdown: Οι εκδότες ζητούν με επιστολή στον πρωθυπουργό να μείνουν ανοικτά τα βιβλιοπωλεία

Να παραμείνουν ανοιχτά «όπως συμβαίνει σε Ιταλία και Βέλγιο» ζητούν για τα βιβλιοπωλεία οι εκδότες, με επιστολή τους στον πρωθυπουργό. Η Σύμπραξη των Εκδοτών απευθύνει έκκληση στην κυβέρνηση καθώς όπως αναφέρει «το βιβλίο υπήρξε ο κύριος συμπαραστάτης της ελληνικής κοινωνίας και η γοητεία της ανάγνωσης μετρίασε τις σκληρές και άχαρες ώρες όλων μας στη διάρκεια του διμήνου Μαρτίου-Μαΐου, όταν “Μείναμε Σπίτι” και αποτρέψαμε την εξάπλωση του κορονοϊού».

Παράλληλα σημειώνει: «Τα βιβλιοπωλεία είναι στη συντριπτική τους πλειονότητα μικρά καταστήματα, στα οποία μπορούν εύκολα να τηρηθούν οι κανόνες ασφαλείας. Το SMS για τη μετάβαση στα φαρμακεία μπορεί να περιλαμβάνει και τα βιβλιοπωλεία. Η παραγγελία μπορεί να γίνεται τηλεφωνικά και ο ενδιαφερόμενος θα παραλαμβάνει το βιβλίο του στην πόρτα του βιβλιοπωλείου, όπως ακριβώς συμβαίνει και στα φαρμακεία. Με τον τρόπο αυτόν αποφορτίζονται και οι εταιρείες ταχυμεταφορών, οι οποίες αποδείχτηκαν ανεπαρκείς στο διάστημα της προηγούμενης καραντίνας λόγω έλλειψης μέσων να ανταποκριθούν στην αυξημένη ζήτηση βιβλίων.

Ο κόσμος του βιβλίου διαβεβαιώνει τους πάντες ότι είναι έτοιμος να αναλάβει τις ευθύνες του και ότι τα βιβλιοπωλεία μπορούν να λειτουργήσουν με τις ίδιες ακριβώς προϋποθέσεις που λειτουργούν τα φαρμακεία. Με τα βιβλιοπωλεία ανοιχτά, ο κοινωνικός περιορισμός δεν θα καταλήξει πολιτιστική απομόνωση και θα στηριχθούν και όσοι από τους συμπολίτες μας δεν έχουν εξοικείωση και πρόσβαση στις νέες τεχνολογίες για να αποκτήσουν πρόσβαση στο βιβλίο, τον μοναδικό, πολύτιμο και διαχρονικό σύντροφο όλων μας, ανεξαρτήτως πεποιθήσεων, φύλου, μορφωτικού επιπέδου, τόπου κατοικίας».

Διαβάστε Ακόμα

Μητσοτάκης: Lockdown μέχρι τις 30 Νοεμβρίου – «Δεν μπορώ να θέσω σε κίνδυνο ζωές συμπολιτών»

Lockdown – Μητσοτάκης: Επίδομα 800 ευρώ αντί για 534 για τους εργαζόμενους σε αναστολή το Νοέμβριο

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: READER

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!