Τετάρτη, 2 Δεκεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Reader]: Lockdown – Δημόσιες Υπηρεσίες: Τι θα ισχύσει για εργαζόμενους και εξυπηρέτηση πολιτών
[Reader]: Lockdown – Δημόσιες Υπηρεσίες: Τι θα ισχύσει για εργαζόμενους και εξυπηρέτηση πολιτών

[Reader]: Lockdown – Δημόσιες Υπηρεσίες: Τι θα ισχύσει για εργαζόμενους και εξυπηρέτηση πολιτών

Ο υπουργός Εσωτερικών ανέφερε χαρακτηριστικά πως «πρωταρχικός στόχος ήταν και παραμένει η προστασία της ανθρώπινης ζωής, χωρίς διακρίσεις» ενώ τόνισε πως τις τρεις εβδομάδες του lockdown το Δημόσιο «οφείλει να υποστηρίξει την κοινωνία».

Έπειτα ανακοίνωσε τα μέτρα που θα παρθούν για τη λειτουργία των Δημοσίων Υπηρεσιών κατά τη διάρκεια του lockdown.

1. Κάθε δημόσια Υπηρεσία λειτουργεί με το αναγκαίο προσωπικό. Διαμορφώνεται πλάνο εργασίας που λαμβάνει υπόψιν την προστασία και ασφάλεια. Ευνοούμε στο μέγιστο την τηλεργασία για τις ειδικότητες που αυτό είναι εφικτό. Διασφαλίζοντας σε κάθε περίπτωση τη λειτουργία όλων των υπηρεσιών.

2. Το ποσοστό υπαλλήλων με φυσική παρουσία εξαρτάται από τους διαθέσιμους υλικοτεχνικούς πόρους. Προϋπόθεση η τήρηση τουλάχιστον 1,5 μέτρου απόστασης και η συνεχής χρήση μάσκας σε όλους τους χώρους

3. Ισχύουν τρια ωράρια προσέλευσης και αποχώρησης 07:00 – 15:00, 08:00 – 16:00, 09:00 – 17:00. Δίνουμε ταυτόχρονα δυνατότητα για παροχή εργασίας σε άλλες βάρδιες με βασικό στόχο να επιτευχθεί η αποσυμφόρηση στις υπηρεσίες και τα ΜΜΜ κατά τις ώρες προσέλευσης και αποχώρησης. Ισχύει η βεβαίωση κίνησης για μετακίνηση εργασίας.

4. Στηρίζουμε την ελληνική οικογένεια με παιδιά στο σχολείο. Εν προκειμένω, αναφερόμαστε στις οικογένειες με παιδιά στο γυμνάσιο. Ισχύουν για τους ΔΥ τα μέτρα από τον Μάρτιο. Μειωμένα ωράρια ή εξ αποστάσεως εργασία αν είναι δυνατό με βάση τα καθήκοντα, εργασία σε διαφορετικό χρόνο, ή χορήγηση άδειας ειδικού σκοπού για τη φροντίδα των παιδιών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: READER

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!