Τρίτη, 26 Ιανουαρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Reader]: Λίβανος: Εκτός ελέγχου ο κορονοϊός – Μόνο με ειδική άδεια η έξοδος από το σπίτι
[Reader]: Λίβανος: Εκτός ελέγχου ο κορονοϊός – Μόνο με ειδική άδεια η έξοδος από το σπίτι

[Reader]: Λίβανος: Εκτός ελέγχου ο κορονοϊός – Μόνο με ειδική άδεια η έξοδος από το σπίτι

Πρόκειται για το αυστηρότερο lockdown που έχει επιβληθεί σε κάποια χώρα, με εξαίρεση το lockdown τον περασμένο Φεβρουάριο στην Κίνα, καθώς οι πολίτες μπορούν να βγαίνουν από το σπίτι τους μόνο με ειδική άδεια και μόνο για μία ώρα για «περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης» όπως για παράδειγμα για να πάνε στο φούρνο, σε φαρμακείο, στο γιατρό ή το αεροδρόμιο.

Η κυβέρνηση αναγκάστηκε να αυστηροποιήσει τα μέτρα περιορισμού της πανδημίας καθώς τα νοσοκομεία της χώρας «ξέμειναν» από κρεβάτια με τα ημερήσια κρούσματα την περασμένη εβδομάδα να καταγράφουν ρεκόρ με 5.440 περιπτώσεις μόλυνσης,

Όπως γράφει το Associated Press, ακόμα και πριν τον κορονοϊό, ο Λίβανος αντιμετώπιζε μια άνευ προηγουμένου οικονομική και χρηματοπιστωτική κρίση. Τα νοσοκομεία, που θεωρούνταν από τα καλύτερα στη Μέση Ανατολή, δυσκολεύονταν να πληρώσουν το προσωπικό, να διατηρήσουν τον εξοπλισμό και να εξασφαλίσουν τις απαραίτητες ιατρικές προμήθειες.

Από σήμερα, Πέμπτη η Αστυνομία εγκαθιστά σημεία ελέγχου σε όλη την χώρα, προκειμένου να ελέγχει την κυκλοφορία των οχημάτων. Για πρώτη φορά, τα σούπερ μάρκετκλείνουν τις πόρτες τους και θα δέχονται μόνον παραγγελίες για παράδοση στο σπίτι.

Πηγή: Assosiated Press

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: READER

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!