Παρασκευή, 30 Οκτωβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Reader]: Κρήτη: Στη Σούδα Μητσοτάκης και Πομπέο
[Reader]: Κρήτη: Στη Σούδα Μητσοτάκης και Πομπέο

[Reader]: Κρήτη: Στη Σούδα Μητσοτάκης και Πομπέο

Οι κύριοι Μητσοτάκης και Πομπέο ξεναγούνται και ενημερώνονται από τους διοικητές των δύο βάσεων της αμερικανικής και της ελληνικής και αμέσως μετά θα μεταβούν στη ναυτική βάση στο Μαράθι, στην προβλήτα Κ14. Στη συνέχεια θα ξεναγηθούν σε ελληνική φρεγάτα που βρίσκεται στο ναύσταθμο και αμέσως μετά θα πραγματοποιηθεί διευρυμένη συνάντηση αντιπροσωπειών, στην 115 Πτέρυγα Μάχης. Ακολούθως θα γίνουν δηλώσεις στα ΜΜΕ

.

Κατά τη χθεσινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, τόνισε μεταξύ άλλων ότι «η επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, η δεύτερη επίσκεψη μόλις μέσα σε έναν χρόνο αντανακλά τον κομβικό ρόλο που παίζει αφενός η Θεσσαλονίκη ως αναπτυξιακό κέντρο για την περιοχή των Βαλκανίων και αφετέρου η Σούδα για τους γεωστρατηγικούς σχεδιασμούς στην Ανατολική Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή».

Τι θα συζητηθεί

Η επίσκεψη του κ. Πομπέο στην Κρήτη αναμένεται να έχει και πρακτικό αποτύπωμα, καθώς ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας αναμένεται να ξεκαθαρίσει την πρόθεση των ΗΠΑ για αύξηση του στρατιωτικού τους αποτυπώματος στη βάση της Σούδας. Στο τραπέζι, επίσης, είναι και η διεύρυνση της ελληνοαμερικανικής αμυντικής συμφωνίας, η οποία ήδη επικαιροποιήθηκε και υπεγράφη στη νέα της εκδοχή κατά την περυσινή επίσκεψη του κ. Πομπέο στην Αθήνα, μετά από διεργασίες μηνών, προκειμένου να δημιουργηθεί το πλαίσιο για την αναβάθμιση της αμερικανικής και νατοϊκής παρουσίας σε μια σειρά βάσεων και σημείων ανά την ελληνική επικράτεια, από τη Σούδα, ως την Αλεξανδρούπολη και το Στεφανοβίκειο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: READER

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!