Τρίτη, 26 Ιανουαρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Reader]: «Κουρεμένα» ενοίκια: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τις νέες αλλαγές
[Reader]: «Κουρεμένα» ενοίκια: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τις νέες αλλαγές

[Reader]: «Κουρεμένα» ενοίκια: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τις νέες αλλαγές

Οικονομική ανάσα παίρνουν οι επιχειρήσεις που θα είναι κλειστές με κρατική εντολή μέχρι τις 11 Ιανουαρίου με το «κούρεμα» κατά 100% του ενοικίου για αυτόν το μήνα, που αποφάσισε η κυβέρνηση μετά την επιβολή σκληρού lockdown μιας εβδομάδας.

Μέσα στο Γενάρη και για πρώτη φορά, οι ιδιοκτήτες ακινήτων – ιδιώτες θα αποζημιωθούν σε μετρητά, δηλαδή με κατάθεση χρημάτων στον τραπεζικό τους λογαριασμό για τα «κουρεμένα» κατά 40% μισθώματα του Νοεμβρίου. Όμως και τα νομικά πρόσωπα, που εκμισθώνουν ακίνητα και εισπράττουν υποχρεωτικά μειωμένα ενοίκια, θα αποζημιωθούν για πρώτη φορά από το κράτος, ενώ για τις πληττόμενες επιχειρήσεις που είναι ανοιχτές έχει αποφασιστεί να έχουν μείωση στο ενοίκιο Ιανουαρίου κατά 40%.

Οι εργαζόμενοι που είναι σε αναστολή θα συνεχίσουν να πληρώνουν το 60% του μισθώματος για την κύρια κατοικία τους ή και για το παιδί τους που σπουδάζει σε διαφορετική πόλη από τον τόπο της μόνιμης κατοικίας τους.

Το νέο τοπίο στα «κουρεμένα» ενοίκια για τις επιχειρήσεις, τους εργαζόμενους, αλλά και για τις αποζημιώσεις στους ιδιοκτήτες που εκμισθώνουν ακίνητα, έχει διαμορφωθεί ως εξής:

1. Επιχειρήσεις που είναι κλειστές με κρατική εντολή μέχρι τις 11 Ιανουαρίου. Δεν θα πληρώσουν καθόλου ενοίκιο για τον Ιανουάριο:

  • Επιχειρήσεις του λιανεμπορίου ανεξαρτήτως εάν λειτουργούν με υπηρεσίες ηλεκτρονικού ή τηλεφωνικού εμπορίου με παράδοση κατ’ οίκον.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: READER

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!