Παρασκευή, 25 Σεπτεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Reader]: «Κούρεμα» στο Δώρο των Χριστουγέννων – Ποιους εργαζόμενους επηρεάζει
[Reader]: «Κούρεμα» στο Δώρο των Χριστουγέννων – Ποιους εργαζόμενους επηρεάζει

[Reader]: «Κούρεμα» στο Δώρο των Χριστουγέννων – Ποιους εργαζόμενους επηρεάζει

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κρατικός προϋπολογισμός θα καλύψει το τμήμα που αναλογεί στο διάστημα της αναστολής σύμβασης.

Αντίθετα, ο εργοδότης θα καλύψει μόνο εκείνο το τμήμα του Δώρου που αντιστοιχεί στους μήνες όπου ο εργαζόμενος δούλευε με πλήρες ωράριο και μισθό, από την 1η Μαΐου έως τις 31 Δεκεμβρίου 2020.

Υπενθυμίζεται πως κάτι αντίστοιχο είχε συμβεί και με το Δώρο Πάσχα, όπου κράτος και εργοδότης είχαν επιμεριστεί το ποσό της καταβολής του.

Η διάταξη για το Δώρο Χριστουγέννων περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας με τα έκτακτα μέτρα για την εργασία, που θα κατατεθεί σύντομα στη Βουλή. Εκεί προβλέπεται ότι η αναλογία του Δώρου για το διάστημα της αναστολής σύμβασης θα πληρωθεί από το κράτος, με βάση το ποσό της αποζημίωσης που είχαν πάρει οι εργαζόμενοι.

Αυτό σημαίνει ότι ο μεν εργοδότης θα καταβάλει το μεγαλύτερο ποσό από το Δώρο και το τμήμα που αντιστοιχεί στο χρόνο που η σύμβαση εργασίας είχε ανασταλεί θα πληρωθεί από το κράτος, με βάση τα 534 ευρώ της μηνιαίας αποζημίωσης για την αναστολή σύμβασης.

Το επίμαχο άρθρο

Όπως αναφέρει το άρθρο 8 του νομοσχεδίου για τον τρόπο καταβολής επιδόματος εορτών Χριστουγέννων 2020: «στην περίπτωση κατά την οποία η εργασιακή σύμβαση των απασχολουμένων τίθεται σε αναστολή και η διάρκεια της εργασιακής σχέσης εξαιρουμένων των διαστημάτων αναστολής δεν καλύπτει ολόκληρη τη χρονική περίοδο από 1ης Μαΐου έως την 31η Δεκεμβρίου του τρέχοντος έτους, το επίδομα εορτών Χριστουγέννων καταβάλλεται μειωμένο από τον εργοδότη, λαμβάνοντας υπόψη για τον υπολογισμό του το χρόνο διάρκειας της εργασιακής σύμβασης, έως την αναστολή της.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: READER

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!