Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Reader]: Κορονοϊός-Βρετανία: Θετικό στον ιό πάνω από το 2% του πληθυσμού
[Reader]: Κορονοϊός-Βρετανία: Θετικό στον ιό πάνω από το 2% του πληθυσμού

[Reader]: Κορονοϊός-Βρετανία: Θετικό στον ιό πάνω από το 2% του πληθυσμού

Εκτιμάται ότι περίπου 1 στους 50 κατοίκους ήταν φορέας του ιού μεταξύ των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, σύμφωνα με το Γραφείο Εθνικών Στατιστικών. Συγκεκριμένα, το διάστημα 27 Δεκεμβρίου-2 Ιανουαρίου, το νούμερο που καταγράφηκε ήταν 1,1 εκατομμύρια άτομα, δηλαδή το 2,06% του πληθυσμού.

Από τις 17 έως τις 23 Δεκεμβρίου, ο αντίστοιχος αριθμός ήταν 800.900 άτομα ή ένας στους 70.

Τα στοιχεία δεν περιλαμβάνουν άτομα που διαμένουν σε νοσοκομεία, γηροκομεία ή σε άλλα ιδρύματα, παρά μόνο σε νοικοκυριά.

Ο Μπόρις Τζόνσον δεσμεύτηκε να παρέχει καθημερινή ενημερώση σχετικά με το πρόγραμμα εμβολιασμού από τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου, μετά από πιέσεις που δέχτηκε από φιλανθρωπικές οργανώσεις και το Εργατικό Κόμμα.

Τα στοιχεία δείχνουν ότι η νέα παραλλαγή του ιού εξαπλώνεται σε περιοχές έξω από το Λονδίνο και τη νοτιοανατολική χώρα, ανέφερε η κυβέρνηση.

Δίνοντας μια ενημέρωση σχετικά με τους εμβολιασμούς, ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι 1,1 εκατομμύριο άτομα στην Αγγλία είχαν λάβει το εμβόλιο και συνολικά 1,3 εκατομμύριο σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο.

Συνολικά, 650.000 άτομα ηλικίας άνω των 80 ετών (το 23% των άνω των 80 ετών στην Αγγλία) έχουν εμβολιαστεί μέχρι στιγμής.

Ο Τζόνσον δήλωσε ότι πιστεύει ότι μέχρι τα μέσα Φεβρουαρίου θα υπάρξει προοπτική χαλάρωσης ορισμένων από τα μέτρα από το πανεθνικό λοκντάουν που ανακοινώθηκε μόλις χθες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: READER

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!