Τετάρτη, 27 Ιανουαρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Reader]: Κορονοϊός – Βασιλακόπουλος: Μόνο από το click away τα κρούσματα αυξήθηκαν 8-9%
[Reader]: Κορονοϊός – Βασιλακόπουλος: Μόνο από το click away τα κρούσματα αυξήθηκαν 8-9%

[Reader]: Κορονοϊός – Βασιλακόπουλος: Μόνο από το click away τα κρούσματα αυξήθηκαν 8-9%

Στο μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ μίλησε ο καθηγητής Πνευμονολογίας και Εντατικής Θεραπείας Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος αναφερόμενος στο άνοιγμα των σχολείων και την επανέναρξη της κοινωνικής δραστηριότητας

Ο κ. Βασιλακόπουλος, υποστήριξε: «Έλεγα χθες από τον ΣΚΑΪ ότι είναι λίγο επικίνδυνο ν’ ανοίξουμε τα σχολεία μας μετά τη χαλαρότητα στην περίοδο των εορτών… Η κυβέρνηση σκέφθηκε με τον ίδιο τρόπο: “θα κάνω αυστηρό lockdown για κάποιες μέρες ώστε η όποια χαλαρότητα οδήγησε σε αύξηση κρουσμάτων κατά τη διάρκεια των εορτών να ισοσταθμιστεί, να μην έχω και αυξημένες μετακινήσεις στα Φώτα, και να πάω σε άνοιγμα σχολείων σε επιδημιολογικά κάπως ουδέτερη κατάσταση ή κατάσταση μειωμένου επιδημιολογικού φορτίου”. Αυτό θα συνιστούσα κι εγώ, να γίνει πιο αργά η έναρξη δραστηριοτήτων».

Για το click away και την επανεκκίνηση δραστηριότητων

«Δεν υπάρχει καμία έναρξη δραστηριοτήτων που να είναι απολύτως ασφαλής χωρίς εμβόλιο, το αποτύπωμα μπορεί να υπάρχει, αλλά πρέπει να είναι μικρό και διαχειρίσιμο», προσέθεσε.

Αναφερόμενος στο click away, το οποίο άρχισε στις 13 Δεκεμβρίου, και μόνο από αυτό, το επιδημιολογικό αποτύπωμα είναι περίπου 8 με 9% αύξηση κρουσμάτων εξαιτίας της κινητικότητας.

«Η κυβέρνηση το γνώριζε, ήταν αναμενόμενη αύξηση, δεν θεωρούσε ότι θα ανοίξει χωρίς καμία επιβάρυνση δεν γίνεται αυτό». Σε Βρετανία και Γαλλία το άνοιγμα των εμπορικών δραστηριοτήτων προκάλεσε ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων, υπενθύμισε ο καθηγητής Πνευμονολογίας και Εντατικής Θεραπείας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: READER

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!