Σάββατο, 5 Δεκεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Reader]: Κορονοϊός – Τσιόδρας: Τρία τα πιο ελπιδοφόρα εμβόλια
[Reader]: Κορονοϊός – Τσιόδρας: Τρία τα πιο ελπιδοφόρα εμβόλια

[Reader]: Κορονοϊός – Τσιόδρας: Τρία τα πιο ελπιδοφόρα εμβόλια

Κατά την ανακοίνωση του δεύτερου lockdown , ο κ. Τσιόδρας μίλησε για τρία εμβόλια για τον κορονοϊό, που είναι τα πιο ελπιδοφόρα και για τα οποία περιμένουμε αποτελέσματα είτε στο τέλος Νοεμβρίου είτε στις αρχές Δεκεμβρίου.

«Το καθένα από αυτά έχει δαφορετικό μηχανισμό κατασκευής και διαφορετική αποθήκευση. Ο κ. Κικίλιας τον τελευταίο μήνα έχει προχωρήσει σε σχεδιασμό της εμβολιαστικής προσπάθειας που έχει πολλές παραμέτρους» διευκρίνισε ο κ. Τσιόδρας.

Όπως εξήγησε «υπάρχει ήδη εισήγηση για τις κατηγορίες πολιτών που θα εμβολιαστούν πρώτα. Θα υπάρχει ιεράρχηση γιατί δεν θα είναι όλη η ποσότητα διαθέσιμη».

Η Ελλάδα συμμετέχει με διαφάνεια μέσω της κοινής ευρωπαϊκής προμήθειας ώστε να γίνει ισότιμα η διανομή, συμπλήρωσε.

«Η προσπαθεια για το εμβόλιο θα περπατήσει. Κανείς δεν μπορεί να πει αν θα έχουμε δόσεις στο τέλος του χρόνου ή στις αρχές του 2021. Περιμένουμε με αγωνία πότε θα έχουμε θετικά στοιχεία για αποτελεσματικότητα και ασφάλεια. Μέχρι το τέλος του μήνα θα έχουμε αποτελέσματα για τους πρωτοπόρους τρεις και μετά θα ακολουθήσουν άλλα τέσσερα εμβόλια. Και θα έρθουν γρήγορα τον άλλο χρόνο οι υπόλοιποι» πρόσθεσε καταλήγοντας ότι «από τώρα σχεδιάζουμε πώς θα αντιμετωπίσουμε τα λογιστικά προβλήματα με τα εμβόλια».

Τσιόδρας: Είχαμε εκθετική αύξηση – Το σύστημα Υγείας θα δεχόταν αφόρητη πίεση

Τους λόγους που η χώρα οδηγείται σε δεύτερο lockdown εξήγησε με την παρέμβασή του ο Σωτήρης Τσιόδρας, αμέσως μετά το μήνυμα του πρωθυπουργού.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: READER

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!