Σάββατο, 31 Οκτωβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Reader]: Κορονοϊός: «Στο κόκκινο» Ιωάννινα, Κοζάνη και Πέλλα
[Reader]: Κορονοϊός: «Στο κόκκινο» Ιωάννινα, Κοζάνη και Πέλλα

[Reader]: Κορονοϊός: «Στο κόκκινο» Ιωάννινα, Κοζάνη και Πέλλα

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση του ΕΟΔΥ την Τρίτη 13 κρούσματα κορονοϊού βρέθηκαν στα Ιωάννινα το τελευταίο 24ωρο και 35 κρούσματα στην Κοζάνη, γεγονός που προκαλεί ιδιαίτερη ανησυχία, καθώς ήδη την προηγούμενη εβδομάδα επιβλήθηκαν επιπλέον μετρα στις συγκεκριμένες περιοχές.

Ερωτηθείς ο υφυπουργός Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, κατά την ενημέρωση για τον κορονοϊό, για το ποιες άλλες περιοχές τον ανησυχούν με βάση τα επιδημιολογικά στοιχεία, είπε ότι, εκτός από την Αττική, υπάρχουν περιοχές που απασχολούν τις αρμόδιες αρχές – ειδικά τα τελευταία 24ωρα. Πρόκειται για την Κοζάνη, τα Γιάννενα και την Πέλλα.

Όπως εξήγησε «στην Κοζάνη έχει 49 επιβεβαιωμένα κρούσματα τις τελευταίες τρεις ημέρες, μέχρι χθες το βράδυ. Από αυτά, για τα 49 υπάρχουν 101 επιβεβαιωμένες στενές επαφές που έχουν τεθεί σε κατ’ οίκον περιορισμό. Τα Ιωάννινα από την Παρασκευή μέχρι και χθες το βράδυ έχουν 66 επιβεβαιωμένα κρούσματα κι έχουν προκύψει από αυτά γύρω στις 147 στενές επαφές high και low risk, οι οποίες έχουν τεθεί όλες σε κατ’ οίκον περιορισμό, ενώ η Πέλλα έχει 212 ενεργά κρούσματα αυτή τη στιγμή, τα περισσότερα όμως από αυτά, μαζί με τα επιβεβαιωμένα, ανήκουν σε συγκεκριμένο cluster που το παρακολουθούν, νομίζουν ότι το έχουν στεγανοποιήσει και είναι σε καλό δρόμο».

«Αν σκεφτείτε λοιπόν ότι τα Γιάννενα έχουν αυτή τη στιγμή σχεδόν 200 επιβεβαιωμένα ενεργά κρούσματα από τα οποία τα 24 νοσηλεύονται και η Κοζάνη έχει 181 ενεργά κρούσματα από τα οποία τα 8 νοσηλεύονται, αυτές οι δύο περιοχές μας απασχολούν πάρα πολύ και κάνω και έκκληση στις περιοχές αυτές, στους κατοίκους, να εφαρμόσουν σκληρά τα μέτρα διότι η κατάσταση είναι κρίσιμη.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: READER

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!