Σάββατο, 15 Αυγούστου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Reader]: Κορονοϊός-Συναγερμός από τον ΠΟΥ: Η κατάσταση θα γίνεται όλο και χειρότερη αν δε συμμορφωθείτε
[Reader]: Κορονοϊός-Συναγερμός από τον ΠΟΥ: Η κατάσταση θα γίνεται όλο και χειρότερη αν δε συμμορφωθείτε

[Reader]: Κορονοϊός-Συναγερμός από τον ΠΟΥ: Η κατάσταση θα γίνεται όλο και χειρότερη αν δε συμμορφωθείτε

«Θα είμαι ξεκάθαρος, πολλές χώρες κινούνται προς τη λάθος κατεύθυνση και ο ιός παραμένει ο νούμερο ένα δημόσιος κίνδυνος» δήλωσε ο επικεφαλής του ΠΟΥ, Τέντρος Γεμπρεγεσούς Ατχανόμ, σύμφωνα με το Reuters.

«Εάν οι χώρες δεν ακολουθούν τις βασικές οδηγίες προφύλαξης, η πανδημία θα γίνεται ολοένα και χειρότερη. Και δεν πρέπει» υπογράμμισε.

Τα κρούσματα σε ολόκληρο τον κόσμο ξεπέρασαν τη Δευτέρα τα 13 εκατομμύρια, αυξημένα κατά ένα εκατομμύριο σε μόλις πέντε ημέρες.

Ο ΠΟΥ επιμένει στη χρήση μάσκας – Τι ισχύει με τους ασυμπτωματικούς

Χρήση μάσκας και τήρηση των μέτρων υγιεινής συστήνει και πάλι ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας σε ανασκόπηση για την μετάδοση του κορονοϊού.

Σε αυτή, αναφέρεται επίσης ότι «είναι πιθανό κάποιος ασυμπτωματικός φορέας να μεταδώσει τον ιό σε άλλους, ωστόσο δεν είναι σαφές σε ποιο βαθμό και υπό ποιες συνθήκες συμβαίνει»

Στην ανασκόπηση σημειώνεται ότι τα στοιχεία δείχνουν ότι η μετάδοση του κορονοϊού πραγματοποιείται πρωτίστως με άμεση, έμμεση ή στενή επαφή με μολυσμένα άτομα μέσω μολυσμένων εκκρίσεων, όπως η σίελος και οι αναπνευστικές εκκρίσεις, ή μέσω αναπνευστικών σταγονιδίων, τα οποία αποβάλλονται όταν ένα μολυσμένο άτομο βήχει, πτερνίζεται, συνομιλεί ή τραγουδά.

Η αερογενής μετάδοση του ιού μπορεί να συμβεί σε χώρους υγειονομικής περίθαλψης, όπου συγκεκριμένες ιατρικές διαδικασίες δημιουργίας αερολύματος δημιουργούν πολύ μικρά σταγονίδια που ονομάζονται «αεροζόλ». Υπάρχουν, επίσης, αναφορές περιπτώσεων μετάδοσης αερολύματος σε συνδυασμό με μετάδοση σταγονιδίων και σε άλλες περιστάσεις εκτός νοσοκομειακού περιβάλλοντος, όπως κατά τη διάρκεια της πρακτικής μίας χορωδίας, σε εστιατόρια ή σε μαθήματα γυμναστικής.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: READER

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!